Nemzetközi foci

A szabályok engedik, ezért új védőt keres a Barcelona

Hat jelölt van a sérült Vidal pótlására.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Aleix Vidal súlyos sérülést szenvedett a Barcelona hétvégi bajnokiján, a játékos öt hónapra dőlt ki.

Mivel Nyugat-Európában a klubok új játékost hivatalosan már nem vásárolhatnak (a piac bezárt), nincs könnyű helyzetben a katalán csapat. Ugyanakkor a spanyolországi szabályok lehetővé teszik, hogy egy klub súlyos sérülés esetén a piac zárása után is igazolhasson új focistát. A feltétel csupán annyi, hogy (1) vagy szabadon igazolható játékos jöhet szóba, vagy (2) olyan játékos, aki a LaLigában már regisztrálva van.

A spanyol Sport értesülései szerint a klub sportigazgatója, Robert Fernandez és a vezetőedző, Luis Enrique a héten folytat tárgyalásokat a hogyan továbbról.

A lap úgy tudja, hogy az érkezők között lehet a Valencia középső védője, Joao Cancelo, akiért azonban klubja minimum 25 millió eurót kér. Mellette Michel Macedo (Las Palmas), Jonny Castro (Celta) és Ander Capa (Eibar) neve merült fel, valamint szóba jöhet Mario Gaspar (Villarreal) is, klubja azonban szintén csak komoly összeg ellenében 15 millió euró) válna meg.

A katalánok korábbi játékosa, Martín Cáceres is a jelöltek között van, legutóbb a Juventust erősítette, de már szabadon igazolható és mivel klub nélküli, hat hónapja nem játszott tétmérkőzést.

Bármelyik játékost is igazolja le a Barcelona, a nemzetközi porodon nem, csak a bajnokságban és a kupában számolhatnak vele.

Olvasói sztorik