Nemzetközi foci

20 millió euróval kevesebb pénzt kap támogatójától a Bundesliga-csapat

Az egész a dízelbotrányra vezethető vissza.

Helyi médiaértesülés szerint a dízelbotrányba keveredett Volkswagen jelentősen csökkentheti a német bajnokságban szereplő Wolfsburgnak adott támogatását, a hírt később megerősítette az autógyár.

A többek között a Kicker című német szaklapban megjelent hírek szerint az autókonszern – amelyről 2015-ben derült ki, hogy manipulálta a dízelmotorok próbapadon mért fogyasztását – a jelenlegi, 100 millió euró (30 milliárd forint) körüli támogatás helyett 20 millióval kevesebbet adhat az együttesnek a következő szezontól.

A klub ügyvezető igazgatója, Wolfgang Hötze azt mondta, hogy egyelőre nem ezzel, hanem a kiesés elkerüléséért vívott harccal foglalkoznak, mivel 20 forduló után csak a 14. helyen állnak a Bundesligában. A sportvezető hozzátette, a hosszú távú stratégiáról később egyeztetnek a Volkswagennel.

A cégcsoport hétfő este hivatalosan megerősítette, hogy valóban 20 millió euróval kevesebbet ad jövőre az egyesületnek, ám ez nem veszélyezteti a klub jövőjét. Így is 60-70 millió eurót utalnak majd a Wolfsburgnak, amelyben a játékosok így is jobban fognak keresni, mint a Bundesliga-átlag – közölték.

Olvasói sztorik