Nemzetközi foci

Morata őszinte vallomása: a Juventusban akartam maradni…

Több évig is el tudta volna képzelni magát az olasz csapatban a Real mellőzött játékosa.

Két év olaszországi kitérő után tavaly nyáron visszatért a nevelőegyesületéhez, a Real Madridhoz a 24 éves támadó, Álvaro Morata. A Juventustól távozó csatár a Corriere dello Sportnak beszélt az átigazolásról, valamint arról, hogy a Bajnokok Ligájában újra olasz együttes ellen léphet pályára.

– Alig várjuk, hogy játszhassunk a Napoli ellen. Nagyon ügyesen bánnak a labdával, és nagyon veszélyes a támadóhármasuk – José Callejón, Marek Hamsík és Lorenzo Insigne. Mindig győzni akarok, de a torinói múltam miatt még boldogabb lennék, ha kivernénk a Napolit – nyilatkozta Morata. – A bianconeri a szívemben van. Hiányzik az öltöző olasz része, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Marchisio és Buffon, ők mind kulcsszerepet játszottak abban, hogy beilleszkedjek és megtaláljam a helyem a csapatban és a városban is.

– Mindent beleadtam a Juventus mezében, és még évekig a zebráknál akartam maradni, ezt tudták a klub képviselői is. Viszont a Real Madrid visszavásárlási opcióval rendelkezett, ha ez nincs, biztosan maradtam volna még a Juvénál – zárta az őszinte nyilatkozatát a spanyol válogatott csatár.

Morata valószínűleg mostanában egyre többet gondol a Juvénél töltött időszakra, hiszen kevés lehetőséget kap a madridiaknál. Az idei szezonban csupán 656 percet játszott a bajnokikon, a huszonkét forduló alatt pedig csak hatszor volt kezdő.

Olvasói sztorik