Nemzetközi foci

Ötszázadik meccsére készül a Real csapatkapitánya

A karrierje legjobb szezonját futó Sergio Ramos ezzel igencsak illusztris társaságba kerül.

Szombat este 20:45-től az Osasuna ellen lép pályára a spanyol LaLiga 22. fordulójában a Real Madrid, a meccsen pedig – ha minden jól megy – 500. alkalommal léphet pályára a csapatban a királyiak kapitánya, Sergio Ramos.

A középhátvéd mindössze a 12. játékos a klub történetében, aki eléri e bűvös “félezres” határt, és ezzel olyan legendák társaságába kerül, mint Raúl, Casillas, Gento, Santillana vagy Hierro. A madridiakkal 13 trófeát elnyerő Ramos eddigi 499 meccsén 66 gólt szerzett a csapatban, idén pedig már – ebből a szempontból legalábbis – élete legjobb szezonját futva nyolc gólnál jár, ami már most, a szezon alig több mint felénél a második legjobb teljesítmény egy védőjátékostól a klub történelmében – Roberto Carlos 2000-01-es, 9 gólos idénye mögött. Az utolsó pillanataiban szerzett góljairól is ismert Ramos emellett még egy, kevésbé pozitív rekordot is tart a Realnál: 21 piros lapjával ő a klubtörténelem legtöbbször kiállított játékosa.

Ramos mellett egy másik Real-játékos is jubileumra készül az Osasuna ellen: a saját nevelésű Nacho Fernández századik alkalommal öltheti magára a királyiak mezét.

Olvasói sztorik