Nemzetközi foci

Botrány! Tizenhárom Premier League-játékos bukott le drogozással

Hatalmas botrány robbant ki, miután az angol labdarúgó-szövetség, az FA elismerte, hogy tizenhárom játékost értek az elmúlt években kábítószer fogyasztáson, nekik rehabilitációs programokra kell járniuk.

Komoly probléma ellen küzdenek a szakemberek Premier League-ben. Ugyanis, mint az a Daily Mail cikkéből kiderült, az angol élvonalban futballozó sztárok nem vetik meg a drogok használatát, és néhányan olyan óvatlanok voltak közülük, hogy fenn is akadtak a teszteken. A beszámoló alapján 2012 óta több mint egy tucatnyian kábítószereztek, és buktak le.

– A brit antidopping ügynökség az előző szezonban 2442 szúrópróba szerű mintavételt tartott, a mostaniban pedig ez a szám meghaladja majd a 3000-t – számolt be a brit napilap. – A futballszövetség ugyan kiszabja a büntetéseket, de a neveket igyekszik titokban tartani, hogy a rehabilitáció sikeres legyen.

Azonban nem volt sikeres teljesen az akció, mert az nem régiben kiszivárgott, hogy az egyik drogfogyasztó a Stoke City angol válogatott csatára, Saido Berahino, aki nyolchetes eltiltást kapott – írja a blikk.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik