Nemzetközi foci

Boateng: Nem játszhattam, ezért vettem egy Lamborghinit

Kevin-Prince Boateng őszintén mesélt arról, milyen élete volt a Tottenhamnél.

Joey Barton mellett a labdarúgás egyik mai fenegyerekének nevezhetjük Kevin-Prince Boatenget. A Németországban – Berlin szegénynegyedében – felnövő középpályás felnőttként a ghánai válogatottat választotta és 2007-ig azt sem tudta, mi az a fényűzés. Aztán túl gyorsan jött minden.

Boateng 2007-ben kapott zsíros szerződést a Tottenham Hotspurtől (vételi díja 5,4 millió fontot jelentett a Herthának), ami saját bevallása szerint csaknem tönkretette az életét.

– Öregnek néztem ki – mondta 20 éves önmagáról Boateng. – Minden hajnalban hatig fent voltam, 95 kilót nyomtam, meghíztam az alkoholtól és a helytelen táplálkozástól. Azt mondtam, ez nem lehetek én, nem akarok ez lenni. Belül futballista vagyok. Hívtam az igazi barátaim, akik eljöttek és segítettek, megtisztítottuk a hűtőt és az egész házat. Aznap azt mondtam, nem iszom többet és nem járok bulizni. Elkezdtem főzni, egészségesen étkezni, egyik napról a másikra. Lassan nem is ment volna – fogalmazott Boateng, akinek az akkori menedzser, Martin Jol egy hónap után azt mondta, nincs rá szüksége. Ekkor fordult a költekezés felé.

– Rengeteget költöttem, éjszakai klubokba jártam, ruhákat vásároltam, autókat vettem. Hármat egy nap. Ahogy mondom. Boldogságot akarsz venni. Nem játszhattam, ezért vettem egy Lamborghinit. Egy hétig boldog vagy vele, utána nem is használod. Ki jár Loughtonban Lamborghinivel?! – nyilatkozta, hozzátéve, hogy van egy képe magáról: ott áll három autóval és egy óriási házzal, mint 50 Cent.

– Néha ráénézek és azt mondom: nézd, milyen buta voltál. De ez tett olyanná, amilyen vagyok. Tanultam, felnőttem – mondta a mára 30 éves labdarúgó.

Boateng azóta legsikeresebb időszakát az AC Milannál töltötte, de megfordult a Portsmouthnál és a Schálkénél is, jelenleg pedig a Las Palmas labdarúgója.

Olvasói sztorik