Nemzetközi foci

Sosem találja ki, melyik topligában játsszák a legkevesebb focit

De azt sem, hogy hol a legtöbbet!

A BL-közvetítések statisztikái óta tudjuk, hogy egy félidő a labdarúgásban valójában sosem 45 perc, hanem jóval-jóval kevesebb, mindössze 26-32 perc körül mozog, már ha a valóban játékkal töltött időt vizsgáljuk.

A 90 percre kivetítve ez tehát 52-64 perc közötti átlagos játékidőt jelent, de a Marcának köszönhetően most ennél még pontosabbak lehetünk.

A spanyol oldal ugyanis átlagot vont a topligák elmúlt hét szezonjának átlagos játékidejéből és egyazon grafikonon ábrázolta ezeket.

Érdekesség, hogy a Bundesliga és a Ligue 1 számai emelkednek, egyre kevesebb a játékmegszakítás, bár a továbbiakban sokat valószínűleg ez már nem fog változni, hiszen elérték az élbolyt: a Premier League-t és a Serie A-t – ez utóbbi valamivel kevesebb mint 57 percnyi futballal a legutóbbi, 2015-16-os idényben vezette az öt topliga “különversenyét”.

Talán a Kedves Olvasónak is feltűnt már, hogy eleddig csak négy bajnokság került említésre, nem véletlenül. Az ötödik, a spanyol LaLiga ugyanis messze-messze elmarad a másik négytől. A jó iramú, élvezetes pontvadászatnak tartott Priméra División szurkolói 2014-ben kevesebb mint 53 percnyi labdarúgást kaptak pénzükért, legutóbb pedig majdnem kereken 54-et.

A Marca szerint a számhoz egyebek mellett a hosszabbítások rövidsége is hozzájárul: a La Ligában az első félidőben jellemzően egyáltalán nincs ilyen, míg a 90. perc után három percet adnak még rá a játékvezetők.

Olvasói sztorik