Nemzetközi foci

Nem akar a fővárosban kupadöntőzni az Alavés

A spanyol Király Kupa meglepetéscsapata Bilbaóban szeretne játszani a Barcelonával.

A Deportivo Alavés nagy meglepetésre bejutott a spanyol Király Kupa döntőjébe, ahol az FC Barcelona lesz az ellenfele május 27-én.

A meccset elvileg az Atlético Madrid stadionjában, a Vicente Calderónban rendeznék, de a baszkok szeretnék elérni, hogy inkább a bilbaói San Mamés legyen a helyszín.

Ez a stadion mindössze 62 kilométerre fekszik Vitoriától, a Deportivo Alavés székhelyétől, és az 53 300 fős kapacitása mindössze ezerrel kisebb, mint a madridi arénának.

Az Alavés tulajdonosa, Josean Querejeta megerősítette, hogy a szövetség elnökéhez, Angel Maria Villarhoz fordulnak az ügyben.

„Ez a stadion tökéletes lenne a rajongóinknak. Ez a legközelebbi aréna számukra, így számos szurkolónk elkísérhet minket. Modern létesítményről, Baszkföld egyik büszkeségéről van szó. A Vicente Calderón és a San Mamés hasonló, de utóbbi korszerűbb és nekünk közelebb van. Úgy vélem, ez a megoldás az Athletic Bilbao drukkereinek is izgalmas lenne, hiszen egy baszk csapat játszana döntőt náluk. Nem hiszem, hogy ez számukra bármilyen problémát okozna” – nyilatkozta a tulajdonos.

Érdekesség, hogy a májusi döntő két résztvevője szombaton éppen egymás ellen lép pályára. Éppen ezért – bár nem számít rangadónak – különlegesnek ígérkezik az Alavés–FC Barcelona mérkőzés a spanyol bajnokság 22. fordulójában.

A katalánok az Atlético Madridot búcsúztatták kedden, míg az Alavés a Celta Vigót múlta felül szerdán. A szombati összecsapás esélyese a bajnoki címvédő Barcelona, de korántsem számíthat könnyed 90 percre, ugyanis riválisa hazai pályán mindössze kétszer kapott ki az idényben.

Márpedig Luis Enrique együttesének feltétlenül szüksége van a három pontra, nem engedhet meg magának további pontvesztést, ha utol szeretné érni ősi riválisát, a Real Madridot, amely úgy vezet előtte egy ponttal, hogy két találkozóval kevesebbet játszott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik