Nemzetközi foci

Bombabiztos favoritként várják a hétvégét Gulácsiék

Szalai Ádámék a Wolfsburg, Dárdai Pálék a Schalke 04 ellen készülhetnek.

A címvédő és listavezető Bayern München az utolsó előtti helyen álló Ingolstadt vendége lesz a német bajnokság hétvégi, 20. fordulójában.

A meccs esélyese egyértelműen a bajor csapat, bár a hazaiak egyszer-kétszer már megmutatták, hogy képesek meglepetést okozni. A legemlékezetesebb teljesítményt decemberben nyújtották, amikor sereghajtóként 1-0-ra megverték az akkor még éllovas RB Leipziget.

A Bayernt négy pont hátránnyal követő lipcsei együttes – Gulácsi Péterrel a kapujában – most az ugyancsak kiesés ellen küzdő Hamburgot fogadja. Bár az előző fordulóban a gárda kikapott Dortmundban, otthon még mindig szinte makulátlan a mérlege (8 győzelem/1 döntetlen), így bombabiztos favoritja a szombati összecsapásnak.

Az éllovas duót követően nagyon szoros a mezőny, a harmadik és hetedik helyezettet mindössze három pont választja el egymástól, így egy-két gyengébb eredmény sokba kerülhet a csapatoknak. A dobogóért harcoló együttesek mindegyike idegenben szerepel a hét végén: a harmadik Frankfurt a Bayer Leverkusen, a negyedik Borussia Dortmund a kiesőjelölt Darmstadt, az ötödik Hoffenheim (Szalai Ádám) a Wolfsburg, a Dárdai Pál irányította, hatodik Hertha BSC a Schalke 04, a hetedik Köln pedig a Freiburg vendége lesz.

A program

Péntek,
20.30:
Mainz–Augsburg
Szombat,
15.30:
Darmstadt–Borussia Dortmund
15.30: Ingolstadt–Bayern München
15.30: Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt
15.30: RB Leipzig–Hamburger SV
15.30: Werder Bremen–Borussia Mönchengladbach
18.30: Schalke 04–Hertha BSC
Vasárnap,
15.30:
Wolfsburg–Hoffenheim
17.30: Freiburg–1. FC Köln

Olvasói sztorik