Nemzetközi foci

A fél világ elől happolta el új nigériai tehetségét az Arsenal

Lateef Omidji Jr. eddig a Sparta Rotterdamban futballozott.

Gyorsaságának köszönheti legújabb szerzeményét az Arsenal. Arséne Wenger csapata többek között a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester City, a PSG, a Chelsea, a Liverpool és az Ajax elől igazolta le Lateef Omidji Jr-t.

A nigériai játékos eddig a Sparta Rotterdamban rúgta a bőrt, egy forrás az allnigeriasoccernews-nak pedig most ezt nyilatkozta róla:

– A Chelsea és a Liverpool is próbált kapcsolatot kiépíteni vele, de az Arsenal olyan ajánlatot tett, amit nem utasíthattak vissza. Látták benne a potenciált és azt mondták, befektetnek a fejlődésébe. Lateef azonban marad Hollandiában, az angol edzők pedig időről időre meglátogatják és tanácsokkal látják majd el.

Az egyelőre az U15-ös korosztályban szereplő játékos egyelőre természetesen nem kaphat profi szerződést, de a nigériai korosztályos válogatottban már fenntartanak neki egy helyet.

Maga Omidji Jr. egyébként azt nyilatkozta, hogy a jobbszélen, balszélen, középen és csatárként is megállja a helyét, gyorsasága miatt “speedy-nek” becézik, de mégis a technikai képességeire a legbüszkébb.

Olvasói sztorik