Nemzetközi foci

Emelt fővel búcsúzott a Hertha a Német Kupától

Tizenegyesek döntöttek a Dortmund otthonában.

Négy mérkőzéssel zárult a Német Kupa nyolcaddöntője szerda este. A játéknap rangadóját a Dárdai Pál vezette Hertha BSC és a Borussia Dortmund vívta egymással Dortmundban – a párharc egymeccses, ezen a találkozón dőlt el.

Labdabirtoklást tekintve a Dortmund került fölénybe, de a Hertha kontrái, támadásai sokkal veszélyesebbek voltak a házigazdáénál. A 27. percben Salomon Kalou a vezetést is megszerezte a vendégeknek: egy hosszú beadásra robbant be remek ütemben.

A játékrész végén 1-0-s Hertha-vezetéssel mentek pihenőre a csapatok, a szünet után azonban egyértelműen a Dortmund volt a frissebb: két perccel a második félidő kezdetét követően Marco Reus egyenlített egy tizenhatoson belül végigpasszolt akció végén (1-1). A házigazda igyekezett begyötörni a győztes gólt is, de ez nem sikerült, a jól megszervezett Hertha-védelem kitartott a rendes játékidő végéig.

A kétszer tizenöt perces ráadás sem hozott gólt, csak egy piros lapot, melyet a dortmundi Sokratis gyűjtött be két sárgával az utolsó percben. Így tizenegyesrúgások döntöttek: Lustenberger már az első körben rontott, ezzel nagy hátrányba került a Hertha, sőt a dortmundi értékesített tizenegyest – Dembélé nem hibázott – ismét egy kihagyott berlini lövés követte Darida révén. Pulisic is rontott, Esswein (Hertha) viszont belőtte, így egyre visszajött a Dárdai-csapat, de ezt követően Aubameyang és Castro is magabiztos volt hazai oldalról, míg az addigi hős Kalou szintén kihagyta saját lövését – 3-2-re nyerte a tizenegyes-párbajt a Dortmund, és továbbjutott.

Kalou gólja:

Reus gólja:

Nyolc közé jutott még a Simon Krisztiánt nélkülöző 1860 Münchent legyőző, harmadosztályú Lotte, a Schalke és a Frankfurt is.

Német Kupa, nyolcaddöntő, szerdai eredmények

Lotte – 1860 München 2-0 (1-0)

Sandhausen – Schalke 04 1-4 (0-3)

Borussia Dortmund – Hertha BSC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1 – tizenegyesekkel 3-2)

Hannover – Eintracht Frankfurt 1-2 (0-0)

Olvasói sztorik