Nemzetközi foci

Rendőrségi eljárás a dortmundi és frankfurti tömegverekedés miatt

A belügyminiszter felháborodottan reagált az eseményekre.

Rendőrségi eljárás indult Németországban amiatt, hogy a német Bundesliga 19. fordulója során Dortmundban és Frankfurtban is szurkolói rendbontásokra került sor.

A tabellán harmadik Borussia Dortmund szombaton 1-0-ra verte a második helyen álló RB Leipziget. A meccset megelőzően a helyi ultrák rátámadtak a stadion előtt a lipcsei táborra – amelyben nők és gyerekek is voltak –, valamint a rendőrökre, és kövekkel, palackokkal dobálták meg őket. Tizenegy feltételezett tettest átmenetileg őrizetbe vettek, tíz személy megsérült, köztük hat Leipzig-drukker és négy rendőr.

Thomas de Maiziére német belügyminiszter felháborodottan reagált a dortmundi eseményekre:

„Ilyen fokú brutalitástól eláll az ember lélegzete. Aki kövekkel és italosládákkal dobálja meg a rendőröket, és közben családokra, gyerekekre sincs tekintettel, annak nem futballstadionban van a helye, hanem rácsok mögött” – közölte a kereszténydemokrata politikus.

Az Eintracht Frankfurt vasárnap a Darmstadtot látta vendégül. A 2-0-lal zárult találkozó előtt Bockenheim városrészben tört ki botrány. A Darmstadt mintegy 60 szurkolója egy étteremben hangolt a meccsre, amikor több tucat helyi drukker támadt rájuk. Mivel a frankfurtiak később kereket oldottak, a vendégszurkolók pedig visszatértek az étterembe, a rendőrök csak közülük állítottak elő mintegy ötven személyt. Négy darmstadti kisebb sérüléseket szenvedett.

Olvasói sztorik