Nemzetközi foci

Ötszázmilliós üzletet köt a Real Madrid

A királyi gárda eladja az imázsjogait.

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke 500 millió euróért 10 évre eladja a klub internetes imázsjogait – írja az El Confidencial. A hírek szerint az a Providence Equity Partners nevű cég szerzi meg a Real ezt a fajta marketingjogát, amely az MLS imázsjogainak 25 százalékát is birtokolja. Mindez azt jelenti, hogy a cég többek közt használhatja a játékosok képeit, hogy marketing és szponzori megállapodásokon keresztül pénzt szerezzen.

A hírek szerint Perez a közelgő elnökválasztás előtt szeretné javítani a klub pénzügyi mérlegét, s úgy ítélte meg ez egy kihasználatlan bevételi forrás. A Real Madridnak azért is szüksége van, hogy bevételt generáljon, lévén a Deloitte-jelentés szerint 11 év után nem a királyi gárda, hanem a Manchester United számít a világ leggazdagabb klubjának.

Korábban Lionel Messi éppen az imázsjogai miatt került a bíróság látókörébe, 2007 és 2009 között – fiktív offshore vállalkozásokon keresztül – közel 4 millió 200 ezer euróval becsapta a spanyol adóhivatalt, hogy elkerülje az imázsjogaiból keletkező jövedelemadókat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik