Nemzetközi foci

NB III: az ETO-nál mindennél fontosabb a feljutás

Mindent az osztályváltásnak rendelnek alá Győrben.

A nagy hagyományokkal rendelkező, idén 113 éves ETO FC Győr a második helyen telel a listavezető Érdi VSE mögött az NB III Nyugati-csoportjában, és jelenleg három pont a hátránya. Három játékost igazoltak a télen és eddig ketten távoztak, de további kölcsönadások még lehetnek.

„Az őszi idény hajrájára nagyjából kialakult a csapatunk, amellyel szeretnénk elérni a célkitűzésünket, az NB II-be jutást – idézi a Kisalföld, az ETO FC Győr sportigazgatóját, Soós Imrét. – Nagy változásokat éppen ezért nem terveztünk végrehajtani télen a játékoskeretben. Véleményem szerint így is sikerült tovább erősítenünk. Leigazoltuk Csizmadia Zoltán középpályást a vetélytárs Érdtől, korábbi futballistánk, Medgyes Sinan visszatért Szlovákiából és szerződtettük a bal oldali támadót, Szimcsó Viktort. A kárpátaljai fiatal legutóbb a Dinamo Kijev profi játékosa volt. Rajtuk kívül is bővült a keretünk, hiszen a teljes őszi idényt sérülés miatt kihagyó Tajthy Tamás és Graszl Károly is már a vezetőedző, Bekő Balázs rendelkezésére áll.”

Eddig két távozó van: Simonfalvi Gábor és a Csornára kölcsönadott Szabó Bence. Elképzelhető, hogy Horváth Dávid kapus a Kozármislenyben folytatja pályafutását. A több játéklehetőség érdekében elképzelhető, hogy néhány fiatalt még kölcsönadnak a tavaszi idényre.

Soós Imre hozzátette, igyekeznek még színvonalasabbá tenni az utánpótlás-nevelést, ezért szerződtették Tuboly Frigyest akadémiai igazgatónak.

„A klubnál mindent annak rendelünk alá, hogy a csapat nyáron megszerezze az NB III-as bajnoki címet és feljusson a másodosztályba. Ezzel szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak is, akik kitartanak mellettünk” – mondta a sportigazgató.

A győri zöld-fehérek számára a jövő hétvégén folytatódik a bajnokság. Addigra kiderül, hogy a Tatabánya visszalép-e a tavaszi szezontól, és ezáltal az is, hogy a rajtnál a jelenlegi három-, avagy hatpontos hátrányban követi-e az ETO az Érdet a táblázaton. Győrött az igazságosabb helyzetben reménykednek.

Olvasói sztorik