Nemzetközi foci

Klopp szerint most nem kell a BL-en gondolkodni Liverpoolban

Hatvan éve nem kezdett ilyen rosszul évet a csapat.

Tovább tart a Liverpool mélyrepülése az angol bajnokságban: Jürgen Klopp együttese a 24. forduló szombati játéknapján 2-0-ra kapott ki a kiesés elől menekülő Hull City vendégeként.

A Vörösök idei ötödik bajnokijukon maradtak nyeretlenek, ilyen rossz évkezdésre 1954 óta nem volt példa a klub életében, igaz, akkor az első tíz bajnokin maradt el a siker. Érdekesség, hogy a Liverpoolnak ez volt a negyedik veresége a Premier League mostani szezonjában, s mindegyik legyőzője a tabella második feléhez tartozott.

Jürgen Klopp menedzser a találkozó után érthetően csalódottan nyilatkozott.

– Egy héttel ezelőtt azt mondtam a játékosoknak az elvárásokkal kapcsolatban, hogy még mindig jó helyzetben vagyunk, hiszen negyedikek vagyunk a tabellán. Azonban egy ilyen meccs után el kell fogadni a kritikát, magunktól is többet vártunk, az én felelősségem is, hogy többet mutassunk – mondta Jürgen Klopp, aki kitért csapata lehetséges BL-szereplésére is. – A Bajnokok Ligája egy nagy célunk, de nehéz odaérni, sok riválisunk akadt. A most nyújtott produkciónk után ezen nem is kell gondolkodnunk – előbb meg kell mutatnunk, hogy tudunk együtt dolgozni, és mindenre felkészültünk.

Olvasói sztorik