Nemzetközi foci bajnokok ligája

30 milliárdot bukhat a Manchester United

Jelentős összegtől esik el a klub, ha nem jut be a Bajnokok Ligájába.

A Daily Mail cikke szerint a Manchester United 85 millió fontot (30,5 milliárd forint) veszít, ha a mostani szezont követően sem jut be a Bajnokok Ligájába.

Az esetleges veszteséget két dolog okozná. Egyrészt a tíz évre szóló, 750 millió fontos adidas-szerződés kimondja, hogy 30 százalékkal (22,5 millió font) csökken a támogatási összeg, amennyiben két egymást követő idényben lemaradnak a BL-ről, másrészt az európai elitsorozat prémiumaiból és televíziós pénzeiből nem folyna be 60 millió font.

A Manchester Unnited az előző idényben nem élte túl a csoportkört a BL-ben, majd a Liverpool az Európa Ligából is elbúcsúztatta, ennek ellenére 28 millió fontot keresett. A Chelsea bejutott a 16 közé a BL-ben és 62,5 millióval gazdagodott.

A Mail on Sunday azt is megtudta, hogy a manchesteri klub csökkentené a VIP-jegyek és a pártoló tagok bérleteinek árát, ha a csapat nem végez az első négy között a bajnokságban, mindez három millió fontos mínuszt jelentene.

A Manchester United már 23 forduló alatt 18 pontot veszített a Premier League-ben, vasárnap pedig a bajnoki címvédő, de jelenleg a kiesés ellen küzdő Leicester Cityvel találkozik.

Olvasói sztorik