Nemzetközi foci

Szerintünk már tudja, ki a Premier League legrosszabb kapusa

Annyit segítünk, hogy menedzsere a passzjátékáért szerződtette...

Vajon ki lehet a legrosszabb kapus a Premier League-ben? Túlzás volna azt állítani, hogy ez lenne a leggyakoribb kérdés, ami az angol bajnokság kapcsán felmerül az emberekben, éppen ezért a legtöbbször heves viták alakulnak ki arról, hogy tulajdonképpen ki is „nyeri a megtisztelő díjat”.

A 2016-17-es idény azonban más. A futballvilág szereplői és kedvelői nagyjából ritka konszenzusra jutottak: a leggyengébb hálóőr idén a nemrég már Willy Caballeróra lecserélt Claudio Bravo.

A Barcelonától Pep Guardiola által a nyáron megszerzett chileit egyes híresztelések szerint az erősebb passzjátéka miatt preferálta Joe Harttal szemben a spanyol tréner, de azt elfelejtette számításba venni, hogy a kapusok teljesítménye elsősorban még mindig nem ettől függ…

A theSPORTbible most számokkal is alátámasztotta a fentieket. A számításba azok a kapusok kerültek be, akiknek legalább 10 Premier League-meccsük van az idényben.

Bravo eddig 1,04 védést tud bemutatni minden kapott gólra, vagyis átlagosan kis híján minden második, a City kapuját eltaláló lövésből gól lett, amikor ő állt a vonalon – az utóbbi hat, felé érkező labdából egyébként hat gól született.

Az összes sorozatot figyelembe véve 22 meccs-28 gól a mérlege, a PL-ben mindössze négy alkalommal nem vették be a kapuját, ami egy topcsapat hálóőrétől egészen pocsék adat.

Az egy gólra bemutatott védések számában egyébként a következő három legrosszabb kapus Loris Karius, Simon Mignolet (vagyis a Pool duója), illetve a Swansea-s Lukasz Fabianski; míg a legjobb a Stoke-os Lee Grant.

Olvasói sztorik