Nemzetközi foci

Félresikerültek Claudio Ranieri drasztikus intézkedései

Az angol bajnoki címvédő Leicester City olasz edzője igyekszik megmenteni a süllyedő hajót, eddig nem sok sikerrel...

Egyre nagyobb a nyomás Claudio Ranierin, az angol bajnoki címvédő Leicester Cityt ugyanis – kilenc hónappal a nagy sikert követően – egyre komolyabban veszélyezteti a kiesés. Legutóbb a Manchester City esett ki bajnokcsapatként az élvonalból, de ez nagyon régen, 1938-ban történt.

Az olasz menedzser ígéretet tett, hogy harcolni fog a túlélésért, a The Telegraph című lap pedig feltárta, milyen eszközöket használ a kétségbeesett szakvezető, hogy felrázza együttesét.

A játékosoknak a hétközi mérkőzések napján reggel is edzeniük kell, ilyesmi legutóbb a Derby County elleni FA Kupa-meccs előtt fordult elő. Újabban a kezdés előtt kevesebb mint két órával megváltoztatja a korábban felvázolt taktikát, a koppenhágai Bajnokok Ligája-találkozón erre például mindössze 100 perccel a kezdés előtt került sor.

A Chelsea és a Southampton elleni vesztes mérkőzéseken Wes Morgan és Robert Huth is látszólag zavartan gesztikulált a kispaddal.

A futballisták egyre türelmetlenebbül viselik Ranieri módszereit és taktikáját, néhányan arra panaszkodnak, hogy nem kapnak egyértelmű utasításokat a pályán. A helyzetet Leonardo Ulloa kezelte a legnehezebben, még sztrájkkal is fenyegetőzött, ezzel minden bizonnyal elvágta magát a trénernél.

A 65 éves olasz edző állása egyébként nincs veszélyben, mert a klubvezetők türelmesek, a csapat pedig elérte a kieséses szakaszt a Bajnokok Ligájában. Ennek ellenére tény, hogy két kulcsfontosságú meccs következik a bajnokságban, előbb a Manchester United ellen, majd a Swansea Cityvel szemben.

Ranieri kijelentette, hogy nem is foglalkozik a saját jövőjét firtató kérdésekkel, de ha mégis eszébe jut, arra gondol, hogy az elnök már nem sokkal a kinevezése után – amikor ugyancsak a bennmaradásért küzdöttek – megkérdezte tőle, ha kiesnének, hajlandó lenne-e maradni.

Hozzátette, továbbra is 40 pont megszerzése az elsődleges céljuk, mint tavaly, de most 19 hiányzik ehhez.

Az erősítések, játékos-igazolások kérdése is hatalmas problémát jelent, mivel nyáron az Evertonhoz távozott Steve Walsh, aki egykor James Vardy, Riyad Mahrez és N’Golo Kante felfedezője volt.

Olvasói sztorik