Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo lett 2016 leggazdagabb sportolója

Csak hat, jellegzetesen amerikai sportot űző van a top10-ben.

2015-ben még a nem éppen visszafogott stílusáról híres boxoló, Floyd Mayweather volt a világ legjobban fizetett sportolója, de ezt a koronát 2016-ra elvették tőle, mi több: a top10-be sem fért be visszavonulása után.

Az új király nem amerikai sportot űz, hanem a lehető legeurópaibbat: a labdarúgást. Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy az előző naptári évben Cristiano Ronaldo vált a sportvilág legjobban kereső atlétájává.

A Real klasszisa 70,4 millió fontot keresett tizenkét hónap alatt, ebbe beletartozik a fizetése, a bónuszok, a szponzorok és minden egyéb bevétel is. Ő az első labdarúgó, aki a világ legjobban fizetett sportolója lett.

A Forbes listáján ráadásul a második hely is focistáé: 65 millió fonttal Lionel Messi jön, őt követi az első kosaras, LeBron James 61,7 millióval.

A jellegzetesen főként amerikai sportot űző emberek-uralta tíz pozícióból Ronaldón és Messin kívül még két helyet is teniszező tart fenn: Roger Federer (54,2 millió) és Novak Djokovics (44,6 millió) a 4. és a 6. helyen fért fel a listára.

A többiek:
5. Kevin Durant (kosárlabda, 45 millió font)
7. Cam Newton (amerikai futball, 42,4 millió)
8. Phil Mickelson (golf, 42,2 millió)
9. Jordan Spieth (golf, 42,1 millió)
10. Kobe Bryant (kosárlabda, 40 millió)

A következő labdarúgó a 21. Neymar (30 millió font), majd Zlatan Ibrahimovic jön (29,7 millió).

Ronaldo Michael Jordan után csak a második csapatjátékos, aki 1990 óta bármelyik évben a legjobban fizetett sportoló tudott lenni.

Olvasói sztorik