Nemzetközi foci

Cassano: a Real volt a legnagyobb hibám, hallgatnom kellett volna Tottira

A 35 éves olasz várja az ajánlatokat, nincs kizárva, hogy Kínába igazol.

Antonio Cassano megbánóan nyilatkozott a Corriere dello Sport hasábjain. A 35 éves támadó legutóbb a Sampdoriát erősítette, de szerződést bontottak, így most szabadon igazolható, de az ajánlatok között nem válogathat.

– Más ember vagyok már, mint korábban. Érettebb és sokkal higgadtabb lettem az évek során. Szeretnék még a pályán bizonyítani, hiszen a feleségem és gyermekeim után a foci az életem. Az elmúlt időszakban nagy keményen edzettem a genovai klub utánpótlás csapatával, hiszen továbbra is fűt a bizonyítási vágy. Meg vagyok győződve arról, hogy még mindig különbséget jelenthetnék a Serie A-ban.

– A Bari után volt lehetőségem arra, hogy a Juventushoz igazoljak, de fiatalon rajongtam Tottiért, ő volt számomra az ikon, olyan szerettem volna lenni, mint ő. Amikor a Roma ajánlatot tettem értem, nem tudtam nemet mondani, mindez 2001-ben történt. Azért igazoltam a Farkasokhoz, hogy Totti mellett játszhassak. Fransesco olyan szerény srác volt, hogy lehetetlen lett volna nem barátságot kötni vele. Ha Totti tanácsainak csak a tíz százalékát megfogadom, már mást karriert futhattam volna be. Ha hallgatok rá, tíz-tizenöt évig biztosan Rómában játszok – éppen az ő oldalán, bánom nagyon, hogy nem hallgattam rá. A legnagyobb hibám azonban az volt, hogy a 2006-ban Real Madridhoz igazoltam, semmi korlátot nem ismertem a pályán és azon kívül sem, mindent tönkretettem magam körül. Lett volna lehetőségem hazatérni az akkor Serie B-ben vitézkedő Juventushoz, de másodszor is nemet mondtam nekik. A Juve olyan volt számomra, akár egy gyönyörű nő, aki soha nem kaphatott meg – nyilatkozta a rutinos olasz, akiről néhány napja felmerült, hogy a kínai Szuperligába igazolhat.

Olvasói sztorik