Nemzetközi foci

Chelsea-Arsenal rangadóval indul a Premier League hétvégi fordulója

A Manchester United a címvédő Leicester City-hez látogat vasárnap.

Az éllovas Chelsea és a harmadik Arsenal Stamford Bridge-i rangadója nyitja szombaton kora délután az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulóját. A vendégek számára nagyobb téttel bír az összecsapás, ha ugyanis nem sikerül pontot, vagy pontokat szerezniük, valószínűleg ismét lemondhatnak a bajnoki címről szőtt álmaikról, mert ebben az esetben akár 12 pontra nőhet a két csapat közötti különbség. A Kékeket ugyanakkor fűtheti a visszavágás vágya, ebben az idényben ugyanis mindössze háromszor kaptak ki, s egyik vereségüket éppen az Arsenaltól szenvedték el. Szeptember végén 3-0-ra nyert az Arsenal az Emirates Stadionban.

Az Ágyúsok szurkolói – akiknek rémálmaiban valószínűleg még gyakran előjön a 2014-es Stamford Bridge-i 6-0-s kudarc, amely éppen Arséne Wenger vezetőedző jubileumi, ezredik meccsén történt – abban reménykedhetnek, hogy a Watfordtól elszenvedett keddi vereség (1-2) hasonló hatással lesz kedvenceikre, mint a szeptemberi fiaskó a Chelsea-re, amely a 0-3 után 13 meccses győzelmi sorozatba kezdett. Az Arsenal 2011 októbere óta nem nyert bajnokit a fővárosi rivális otthonában, de ha versenyben akar maradni, most győznie kell. A francia mester eltiltását tölti, így nem lesz ott a kispadon.

A mezőnyben egyedüliként otthon még veretlen, második helyen álló Tottenham Hotspur a Middlesbrough-t fogadja szombaton, míg az utóbbi négy meccsén mindössze három pontos FC Liverpool a kiesés ellen küzdő Hull Cityvel szemben próbál javítani. A két manchesteri csapat egyaránt vasárnap lép pályára: a City a Swansea City-t látja vendégül, a United pedig a címvédő, ebben a szezonban azonban gyengélkedő Leicester City pályáján szerepel.

Premier League, 24. forduló:

szombat:

Chelsea-Arsenal 13.30

Crystal Palace-Sunderland 16.00

Everton-Bournemouth 16.00

Hull City-FC Liverpool 16.00

Southampton-West Ham United 16.00

Watford-Burnley 16.00

West Bromwich Albion-Stoke City 16.00

Tottenham Hotspur-Middlesbrough 18.30

vasárnap:

Manchester City-Swansea City 14.30

Leicester City-Manchester United 17.00

Olvasói sztorik