Nemzetközi foci

Négy hónapos eltiltást kapott a BL-nyolcaddöntős csapat sztárja

Calhanoglunak egy korábbi döntése miatt kell bűnhődnie.

A FIFA döntésének értelmében négy hónapig nem játszhat tétmeccset egyetlen sorozatban sem a Bayer Leverkusen török középpályása, Hakan Calhanoglu – közölte a hírt a német klub hivatalos honlapján.

A közlemény szerint a félelmetes szabadrúgásairól híres játékosnak egy korábbi döntése miatt kell bűnhődnie. Calhanoglu még 2011-ben, a Karlsruhe játékosaként egyezett meg a folytatásról a Trabzonsporral, a(z ezek szerint nem csupán szóbeli) megállapodást felrúgva viszont nem sokkal később hosszabbított a Karlsruhe együttesével, majd egy évre rá a Hamburghoz szerződött. A hosszú ideje húzódó ügy az Európai Sportdöntőbíróság (CAS) ítéletével csütörtökön lezárult: a szervezet a FIFA-hoz hasonlóan szerződésszegésnek nyilvánította Calhanoglu tettét, és négy hónapra eltiltotta a labdarúgástól a középpályást.

A Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler nem rejtette véka alá csalódottságát az ítéletet követően:

– Nem tartjuk igazságosnak a CAS ítéletét. Ez a döntés óriási csapás nem csak Calhanoglu, de a klub számára is, pedig a Bayernek semmi köze nem volt a szóban forgó incidenshez. Az egyik legfontosabb játékosunkat veszítjük el ezzel gyakorlatilag a szezon hátralévő részére, mégis tehetetlenek vagyunk, nincs beleszólásunk az ügybe – kesergett Völler, nem minden ok nélkül: bár a Német Kupából már kiesett a csapat, a török játékos a Bundesliga-meccsek mellett így az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt is kihagyni kényszerül.

Olvasói sztorik