Nemzetközi foci

Az Ajax holland rekordösszegért szerezte meg az új Neymart

David Neres már tavasszal a felnőtt csapatban bizonyíthat.

Az átigazolási szezon utolsó napján az Ajax Amszterdam leigazolta a 19 éves brazil csúcstehetséget, David Nerest, akit hazájában csak az új Neymarként emlegetnek. A támadóért holland viszonylatban rekordösszeget fizetett az amszterdami klub: 12 millió euróért vásárolták meg – a korábbi csúcsot a PSV Eindhoven tartotta külföldi játékos leigazolását illetően. Az eindhoveniek 2000-ben Mateja Kezsmanért fizettek több mint tíz millió eurót a Partizannak.

Neres a Sao Paulo FC-től igazolt Európába, az Ajaxhoz 2021-ig írt alá – korábbi klubjában októberben debütált a felnőtt mezőnyben. A fiatal tehetség egy hónappal később először kapott lehetőséget az U20-as brazil válogatottban, a Mexikói elleni találkozón győztes gólpasszt adott.

Ami a stílusát illeti: Neres villámgyors szélső, rendkívül trükkös bal lábbal megáldva, aki kiválóan cselez, nem véletlenül hasonlítják Neymarhoz.

– Neres az a játékos, akit már régóta szerettünk volna leigazolni. Dél-Amerika egyik legnagyobb tehetsége tette le voksát az Ajax mellett, erre nagyon büszkék lehetünk. A jobb és a bal oldalon is bevethető szélsőként, pont ilyen játékosra volt szükségünk. David még mindig csak 19 éves, de a felnőttek között számolunk vele, kiváló szélső játékosra amúgy is nagy szükségünk van, hiszen rendkívül fontos mérkőzések várnak ránk tavasszal. Boldog vagyok, hogy nem nyáron sikerült nyélbe ütnünk a transzfert, hanem már most, januárban – nyilatkozta Marc Overmars, a holland klub sportigazgatója.

Olvasói sztorik