Nemzetközi foci

Január utolsó napjaiban is várható néhány bombaigazolás

Payet nagyon kellemetlen helyzetben van, két chilei világsztár jövője is bizonytalan, középpályást keresnek az olasz klubok. Téli transzferhajrá.

A kínai csapatok piaci aktivitásának is köszönhetően minden idők egyik legmozgalmasabb téli transzferidőszakát hozta 2017 januárja, amelyből néhány nap – így potenciálisan pár bombaigazolás – még mindig hátravan. A Rangadó.hu összeállításában sorra vette a nagyobb neveket, akik kisebb-nagyobb valószínűséggel még a télen csapatot válthatnak.

Cesc Fábregas

A Kínában szereplést kategorikusan elutasító spanyol játékos klubváltása továbbra is napirenden van, köszönhetően több olasz topcsapat, így a Juventus, a Milan, az Inter és a Róma érdeklődésének. Az Antonio Conte Chelsea-jében már finoman szólva sem alapember Fábregast angol lapértesülések szerint 20-25 millió euróért engedné el a londoni csapat, amit még ki is fizetnének a kérők – gondot sokkal inkább a játékos magas fizetési igénye jelent.

Dimitri Payet

A téli átigazolási időszak legnagyobb sagája egyértelműen a várakozásokon alul teljesítő West Ham francia szélsője, Dimitri Payet ügye. A nyári Európa-bajnokságon brillírozó játékos sorsa – bár sokáig úgy tűnt, már január első napjaiban csapatot válthat – csak nemrég dőlt el: átigazolási kérelme után kikerült a londoniak keretéből, csapattársai és a szurkolók kiutálták. Múlt vasárnap vált hivatalossá, hogy a játékos Marseille-be igazol: az orvosi vizsgálatok után ma mutatják be.

Matteo Darmian

A Manchester United olasz szélsővédője nem sok lehetőséget kap a csapatnál José Mourinho kezei alatt, egybehangzó lapértesülések szerint pedig emiatt betelt nála a pohár, és mindenképp távozni akar a „vörös ördögöktől” – amit a Special One nem is ellenez különösebben. A The Sun szerint Darmian Milánóban keres házat, és szinte biztos, hogy az Interhez igazol, de olasz lapok a bekket régóta figyelemmel követő Juventust is emlegetik, mint lehetséges célállomást.

Branislav Ivanovic

A mellőzött nagyágyúk sorába tartozik a Chelsea-t idestova kilenc esztendeje szolgáló szerb Ivanovic is, aki Fabregashoz hasonlóan a több játéklehetőség miatt távozhat a Premier League élén álló londoni alakulattól. A Daily Mail szerint szinte biztos, hogy a veterán hátvéd még januárban elhagyja a Stemford Bridge-t, következő csapata a West Brom vagy az orosz Zenit lehet.

Luiz Gustavo

A brazil középpályás nyáron még nem akarta elhagyni a Wolfsburgot, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán: a „farkasok” – bár az őszi idényt három győzelemmel zárták – a kiesés ellen küzdenek a Bundesligában, Gustavótól pedig a gyenge szereplés miatt október végén elvették a csapatkapitányi karszalagot, így egy váltás korántsem elképzelhetetlen. A középpálya megerősítésén fáradozó, Witsel által kikosarazott Juventus a hírek szerint már januárban kifizetne 15 millió eurót a 29 éves játékosért, és olasz sajtóértesülések szerint az Inter és a Milan is érdeklődik a brazil középpályás iránt – bár utóbbi gárda csak a nyáron mozdulna rá Gustavóra.

Islam Slimani

Bár még csak a nyár végén érkezett, Slimani máris továbbállhat az angol címvédő Leicester Citytől – legalábbis az átigazolási ügyekben általában jól értesült Gianluca Di Marzio szerint. Az átigazolási guru úgy tudja, az algériai támadó nem találta meg a számítását a „rókáknál”, és a klub vezetősége sem maradéktalanul elégedett a 30 millió euróért vásárolt játékossal, így minden fél megelégedésére célba érhet a kínai Tiencsin Csüancsien 50 millió eurós ajánlata.

Alexis Sánchez

Az Arsenalból nyíltan elvágyódó chilei csatár továbbra sem hajlandó meghosszabbítani másfél év múlva lejáró szerződését az „ágyúsokkal”, így ha a londoni együttes pénzt akar látni legnagyobb értékéből, legkésőbb a nyáron el kell adnia őt. Bár az angol és a nemzetközi sajtó sokáig szinte biztosra vette, hogy Sánchez már a télen új csapatot talál magának, ez az eshetőség napról-napra valószínűtlenebbé válik – bár teljesen továbbra sem lehet kizárni, hiszen a hírek szerint többek közt a PSG, az Atlético Madrid, a Bayern München, a Juventus és a Chelsea is hajlandó lenne nagy összeget fizetni a gólérzékeny támadó megszerzéséért.

Arturo Vidal

A Bayern motorja bevallottan Antonio Conte egyik kedvenc játékosa volt a Juventusnál töltött időszaka alatt, így a chilei középpályást természetesen időről-időre szóba hozzák az olasz mester jelenlegi csapatával, a Chelsea-vel is. A napról-napra újabb pletykával előálló angol lapok mellett azonban már a Vidal korábbi klubváltását az elsők között megszellőztető chilei El Mercurio is arról ír, hogy az egyre intenzívebb angol-leckéket vevő csupaszív játékos Londonba költözése pusztán idő kérdése. A lap ugyanakkor kiemeli, hogy bár egy januári váltás sem elképzelhetetlen, a transzfer jó eséllyel csak a nyáron fog végbemenni, hiszen Vidal fontos láncszeme Carlo Ancelotti BL-címre hajtó gárdájának.

Akik inkább a nyáron válthatnak

A két chilei játékoshoz hasonlóan több világsztár csapatváltását is nyárra predesztinálja a világsajtó, amíg azonban a dél-amerikai duó átigazolását januárban is lehetségesnek tartják, pár futballista esetében egyértelműen csak fél év múlva számítanak mozgásra az átigazolási szakértők. Ilyen például az ősz eleje óta slágertémaként kezelt Antoine Griezmann ügye: a franciát sokan már Manchester United-mezben látják, a „vörös ördögök” új rekordigazolásaként. A Marca ezzel szemben Gareth Bale nevét emlegeti a manchesteriek kapcsán, megjegyezve, hogy a három és fél éve átigazolási rekordot döntő walesi újra a világ legdrágább igazolásává válhat – érte az MU mellett a Chelsea is óriási összeget fizetne.

Szintén rengeteg pénzért válthat csapatot a Tottenham 20 éves középpályása, Delle Ali is, akit nemrég a Real Madriddal boronáltak össze – a Spurs 100 millió euró alatt nem adná a kirobbanó formában játszó középpályást, a királyi gárda egyelőre ennyit még nem szánna rá. Fél Európával szóba hozták már a PSG-ben állítólag boldogtalan Verrattit is, ő jelen állás szerint a Juventusban vagy a Chelsea-ben találhat új otthonra, de pár nevetséges kacsa mellett komolyan számolnak még a barcás Rakitic, a dortmundi Reus és Aubameyang, a juvés Dybala vagy a Manchester Cityben szereplő Agüero lehetséges klubváltásával is. Ezek alapján biztosan állíthatjuk tehát: a téli után a nyári transzferidőszak is rengeteg izgalmat fog hozni a labdarúgást kedvelők számára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!