Nemzetközi foci

„Még nem értük el a csúcsot” – mondja az Inter edzője

Stefano Pioli szerint az Internazionale a közelmúltban mutatott játéknál is képes jobban teljesíteni.

A Pescara szombat esti 3-0-s legyőzése azt jelenti az Internazionale számára, hogy legutóbbi hét mérkőzését megnyerte az olasz élvonalban és már a negyedik helyen áll. A harmatgyenge idénykezdet és az edzőváltás után ez hatalmas fordulatnak és nagy meglepetésnek számít, de Stefano Pioli szakvezető szerint még nem érték el a csúcsot.

„Jó csapat ellen játszottunk, amely többször is problémát okozott nekünk, de jól teljesítettünk és végül megérdemelten nyertünk. Passzolhattunk volna pontosabban, de természetesen nem lehet kilencven percen keresztül intenzív tempóban futballozni” – fogalmazott a vezetőedző.

A jövő héten még nehezebb feladatok várnak a milánóiakra, hiszen a kupa negyeddöntőjében a Lazio, a bajnokságban pedig a Juventus lesz az ellenfelük.

„Kedden igazi ki-ki mérkőzést játszunk egy olyan sorozatban, amely motivál bennünket, ezért ugyanúgy kell összpontosítanunk, mint legutóbb. Torinóban is mi akarunk kezdeményezni, és a saját stílusunkban játszani. Jól teljesítünk, de biztos vagyok benne, hogy lehetünk még jobbak is. A játékosaim magas szinten futballoznak, de még nem érték el a csúcsot.”

Pioli hozzátette, játékosai azért kerültek jó formába, mert megkapták a bizalmat.

„Meg kellett győznöm őket, hogy tegyék félre az egyéni érdekeiket a csapat céljai miatt. Mindannyian együtt dolgozunk és segítjük egymást minden egyes napon, nem csak a mérkőzéseken. Ezek erős alapok, az pedig lenyűgözött, milyen keményen képesek dolgozni. Még nem nyertünk semmit, nem vagyunk abban a pozícióban, amelyben szeretnénk, és nem játszunk úgy, ahogyan akarunk. Olyan csapat vagyunk, amely minden alkalommal győzni akar és a legjobb tudása szerint futballozni” – jegyezte meg Pioli, aki Frank de Boer helyét vette át az Inter kispadján.