Nemzetközi foci

LaLiga: elvették a győzelmet a Barcelonától – VIDEÓ

A katalánok szabályos gólját nem adta a meg a játékvezető a Real Betis otthonában, így 1-1 lett a vége.

A sérült Busquets, Cardona és Iniesta nélkül lépett pályára Sevillában, a Real Besti vendégeként a címvédő FC Barcelona a spanyol élvonal 20. fordulójának vasárnapi játéknapján. A hazaiak komolyabb problémákkal küzdöttek, tőlük ugyanis hét játékos hiányzott sérülés miatt.

Némi meglepetésre eleinte a Betis veszélyeztetett a 4 4 ezer néző előtt rendezett meccsen, Marc-André ter Stegen kapusnak kétszer is nagyot kellett védenie. A katalánok előtt a 37. perc végén adódott az első helyzet, amit Neymar elrontott, majd Luis Suárez is elpuskázott egy ziccert, így gól nélkül zárult az első félidő.

A 71. percben Daniel Ceballos a keresztlécet, három perccel később Rubén Castro pedig a kapufát találta el. Érett a gól, ami a 75. percben meg is született: egy szöglet után Alex Alegria továbbította a hálóba a lepattanó labdát. A túloldalon azonnal érkezhetett volna a válasz, de a hazaiak először a gólvonal mögül mentettek – a játékvezető pedig óriásit hibázott, és nem ítélt gólt –, majd a gólvonalról rúgták ki a labdát.

A 81. percben Rubén Castro kihagyta a meccslabdát, mert amikor egyedül vezette a labdát a kapura, nem tudta átemelni Ter Stegen felett. Nagy árat fizettek érte a sevillaiak, mert a 90. percben Luis Suárez egyenlített (1-1).

Olvasói sztorik