Nemzetközi foci

Simán legyőzte lengyel ellenfele a Diósgyőrt

Két szöglet és egy bombagól fél óra alatt eldöntötte a meccset.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – GKS Górnik Leczna (lengyel) 0-3 (0-3)
Oropesa del Mar
DVTK: Rados – Jagodinskis, Lipták, Tamás M., Lőrincz – Dausvili, Elek Á. – Fülöp, Busai, Ugrai – Novothny. A 60. perctől: Rados – Eperjesi, Karan, Mahalek, Nemes – Kitl, Oláh B. – Vela, Szabó I B., Fülöp – Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Jarecki (5.), Pitry (10.), Matei (36.)

A spanyol edzőtáborban tartózkodó Diósgyőri VTK a lengyel Leczna ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen.

Radosnak kellett rögtön a meccs elején bravúrt bemutatnia, az ötödik és a tizedik percben viszont már tehetetlen volt a diósgyőri kapus: két szögletből Jarecki majd Pitry volt eredményes. Tovább nehezítette a magyar csapat dolgát, hogy a 36. minutumban Matei bombagólt akasztott a hálóba, így a szünetre már 3-0-s előnnyel mehettek a lengyelek – derült ki a DVTK-klubhonlap tudósításából.

Sokat cseréltek a szünetben a lengyelek, de ez nem törte meg a játékukat: az első percekben kapuja elé szorult a DVTK. Éledezett viszont a magyar csapat, ezt jelezte előbb Elek Ákos, majd Lipták bombája – előbbi szögletre pattant, utóbbit blokkolták. Egy óra játék után a Diósgyőr is teljes sort cserélt.

A folytatásban már inkább a DVTK állt közelebb a gólszerzéshez, de a lengyel védelem jól zárt, komolyabb lövés nem jutott el a kapujáig. Maradt a 3-0, kikapott a Diósgyőr.

Olvasói sztorik