Nemzetközi foci

Pikáns helyzet: vérig sértette a csapatot, most leigazolták

Az Aberdeen új igazolása egész pontosan bárányb*szó p*csáknak nevezte új csapata játékosait és szurkolóit.

Ryan Christie, a Celtic 21 éves skót utánpótlás-válogatott szélsője kölcsönbe az Aberdeen gárdájához került fél évre. Ez a hír önmagában ugyan még nem rengetné meg a futballvilágot, de ha hozzátesszük, hogy a játékos pár éve megengedhetetlen stílusban gyalázta új csapatát a Twitteren, a helyzet máris sokkal érdekesebbé válik.

Christie ugyanis még 2012-ben tett közzé egy olyan állapotfrissítést, melyben követői tudtára hozta, hogy “k*rvára utálja az Aberdeent és az aberdeenieket”. Kirohanását ráadásul egy hashtaggel is ellátta, ami szabadfordításban körülbelül annyit tesz: “bárányb*szó p*csák”. A játékos az átigazolását követően azonnal törölte Twitter-csatornáját, és nem győzött szabadkozni korábbi tweetje miatt:

– Nagyon rosszul néz ki a dolog, de amikor ezt írtam, még nagyon fiatal voltam. Őszintén szólva nem is emlékszem rá, mi vitt rá erre a tweetre. Nem mentség persze, de az Invernessnél felnőve csapattársaimmal együtt rivalizáltunk az Aberdeenel, így talán érthetőbb egy fiatal srác kirohanása. Remélem senki nem lát bele a dologba olyat, ami nincs ott, de ezúton is bocsánatot szeretnék kérni, ha megbántottam valakit. Minden erőmmel azon leszek, hogy a teljesítményemmel megnyerjem a szurkolókat – nyilatkozta Christie, akinek a következő pár hétben azért nem lennénk a helyében…

Olvasói sztorik