Nemzetközi foci

Gulácsiék olyat tehetnek, amire eddig senki sem volt képes

A magyar válogatott kapus remek teljesítményére is szükség lesz ehhez.

Félidejükhöz érkeztek az európai élbajnokságok, és a legpatinásabb ligák csapatai közül csupán egyetlen mondhatja magát veretlennek. Sokak meglepetésére nem egy elitalakulatról van szó, amely a Bajnokok Ligájában vitézkedne, sőt még az Európa Ligában sem érdekelt. A Hoffenheim gárdájáról van szó, amely 17 fordulót követően hét győzelemmel, tíz döntetlennel áll a Bundesliga harmadik helyén.

Nem volt stabil a szezonkezdetkor a Hoffenheim védelme, az első két fordulóban hat gólt szedett be, azóta viszont csupán két együttes tudott két gólnál többet szerezni ellene. A többi között a listavezető Bayern München is csak egy öngólnak köszönhette az 1-1-es döntetlent az Allianz Arenában. Julian Nagelsmann együttese csupán kétszer került közel ahhoz, hogy elveszítse veretlenségét. A második fordulóban a Hoffenheim magyar támadója, Szalai Ádám mentette meg csapatát, a 84. percben talált a Mainz hálójába, és állította be a 4-4-es végeredményt. Ezt követően a 11. körben, a Mönchengladbach vendégeként voltak hátrányban, akkor Nadiem Amiri az 53. percben egalizált.

Az egyhónapos téli pihenő után győzelemmel tért vissza a Hoffenheim, idegenben 2-0-ra intézte az Augsburg együttesét, de a következő ellenfél, a második RB Leipzig is sikerrel vette a Frankfurt elleni összecsapást. Gulácsi Péterék roppant könyörtelenek saját stadionjukban, nyolcból hét meccsüket megnyerték, és csupán egyet adtak döntetlenre. Mindezt figyelembe véve reális esély mutatkozik arra, hogy Gulácsiék vegyék el a Hoffenheim veretlenségét. A meccs szombaton 15.30-kor kezdődik.

Az elitbajnokságok közül a Serie A-ban veszítették el leghamarabb veretlenségüket a csapatok, a hetedik fordulóban a Napoli tette mindezt utolsóként. A franciáknál az idény meglepetéscsapata az OGC Nice maradt legtovább állva, Mario Balotelliék november 6-án, a Caen vendégeként kaptak ki. Az angol pontvadászatban a Tottenham tartotta magát a leghosszabb ideig, Mauricio Pochettino együttese november 26-án szenvedett 2-1-es vereséget a jelenlegi listavezető Chelsea vendégeként. A Hoffenheim pedig január 15-én maradt egyedüli veretlenként, amikor a Real Madridot 2-1-re múlta felül a Sevilla.

Olvasói sztorik