Nemzetközi foci

Kétgólos előnyről kapott ki a Fradi

„Az utolsó húsz percre néhány játékos teljesítménye nem érte el azt a szintet, ami ma elég lett volna a győzelemhez.”
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Slovan Liberec (cseh) 2-3 (1-0)
Valencia
FTC: Holczer (Varga Á., a szünetben) – Dilaver, Nalepa (Csukics, 58.), Leandro (Csonka, 62.), Sternberg (Lakatos I., 62.) – Koch (Botka, 23.) – Radó (Varga R., 71.), Bognár (Rju, 62.), Kleinheisler (Hajnal, 62.), Moutari (Csernik, 71.) – Djuricin (Böde, a szünetben). Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Moutari (40.), Böde (48.), illetve Graiciar (65., 80.), Vuch (tizenegyesből 79.)

A cseh Slovan Liberec ellen játszott edzőmeccset a spanyolországi Valenciában edzőtáborozó Ferencváros. A bajnok együttesből ezúttal kisebb sérülés miatt Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő is hiányzott.

Aktívabb volt a Fradi az első percekben: Koch, Djuricin és Moutari előtt is adódott lehetőség, majd Kleinheisler lövése kerülte el nem sokkal a kaput. A két sérült mellé Koch is feliratkozott: a téli szerzeményt a 23. percben Botka váltotta. A játékrész hajrájában Sternberg fejesét védte a csehek kapusa, Bognár lökete azonban már megtréfálta: ugyan védeni tudott, de kipattant a játékszer, amit Moutari lőtt a hálóba (1-0).

A szünet után szinte rögtön újabb gólt szerzett az FTC: Moutari ezúttal előkészítőként remekelt, Böde fejére varázsolt egy beadást, a válogatott csatár pedig nem hibázott (2-0). A második bekapott gól kezdte felrázni a cseheket, de igazán komoly lehetőségig nem jutottak el. Nem úgy a 65. percben: Graiciar szépített fejjel (2-1). A hajrában a cserékkel teljesen felforgatott FTC már nem úgy muzsikált, mint a meccs elején: tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Vuch egyenlített büntetőből (2-2), majd egy percre rá Graiciar szerezte meg a vezetést a cseheknek (2-3).

Pillanatok alatt bukta el kétgólos előnyét a Fradi, és a végül a csehektől is kikapott.

– Bosszúsak vagyunk, veszíteni sosem jó, se edző- se tétmérkőzésen. Ha az eredményt nézzük, akkor ebben a mérkőzésben több volt, hiszen hatvan percig helyzete sem volt az ellenfélnek. Ezt követően olyan egyéni hibákat csináltunk, amiket ezen a szinten szinte mindig megbüntetnek, kár érte, hogy az utolsó húsz percre néhány játékos teljesítménye nem érte el azt a szintet, ami ma elég lett volna a győzelemhez. Az pozitívum, hogy az ellenfelet hatvan percig távol tudtuk tartani a kapunktól, nem voltak veszélyes helyzetek, ez mindenképpen pozitívum, mert ha nézzük az őszi vagy az elmúlt meccseinket, akkor az ellenfélnek mindig több helyzete volt, mint szerettük volna. Lőttünk gólokat, ami az elmúlt meccseken nem sikerült. Lassan a célegyenesben vagyunk, hiszen két hét múlva már tétmérkőzést játszunk, kezd kialakulni, hogyan képzeljük el azt a csapatot, amelyik kifut majd a Honvéd ellen a Magyar Kupában, ennek rendeljük alá az utolsó két hét edzéseit, rengeteget próbálunk gyakorolni, hogy a csapatrészek összehangolódjanak, és azokat a játékosokat, akiknek még fizikai lemaradása van, jobb szintre hozni. És várjuk a meccset – mondta az Üllői129.hu-nak a lefújást követően Máté Csaba másodedző.

Olvasói sztorik