Nemzetközi foci

A Leipzig véget vetett a Hoffenheim nagy menetelésének – VIDEÓ

Emberelőnyben győzték le Gulácsiék az eddig veretlen Szalaiékat; gyönyörű gólokkal nyert a Bayern.

A tizenhét fordulót követően még mindig veretlen Hoffenheim Szalai Ádámmal a kispadon a Bayern Münchent üldöző RB Leipzighez látogatott szombat délután, amelyben természetesen Gulácsi Péter védte a kaput. Az első játékrészben mindkét oldalon egy-egy gól született: a 18. percben Amiri szerzett vezetést a Hoffenheimnek egy sakk-matt akció végén, majd Werner egyenlített hét perccel a szünet előtt.

Fordulás után emberelőnybe került a lipcsei együttes, miután a 60. percben Sandro Wagner a kiállítás sorsára jutott. Ezt pedig a 77. percben kihasználta Gulácsi csapata, igaz ehhez egy kis szerencse is kellett, Sabitzer lövése megpattant az egyik védő lábán, így talált utat a kapuba. Szalai Ádám a gól előtt egy perccel állt be a vendégekhez, ám a hátralévő időben nem tudott segíteni a Hoffenheimen, csak egy sárga lapot jegyezhettek fel a neve mellé.

A Bayern München már az első negyvenöt percben két gólt berámolt a Werder Bremen kapujába. A 30. percben Ribery középre tett passzát pazarul vágta a bal felső sarokba Robben, a hosszabbítás első percében pedig parádésan csavart a bal ficakba szabadrúgásból David Alaba. Szünet után a Werder még tudott szépíteni, ám újabb találatra nem telt az erejéből, így tizennegyedik győzelmét is megszerezte az idényben a Bayern.

Bundesliga, 18. forduló

Wolfsburg–Augsburg 1-2 (1-1)

Ingolstadt–Hamburg 3-1 (2-0)

Werder Bremen–Bayern München 1-2 (0-2)

Darmstadt–Köln 1-6 (0-3)

RB Leipzig–Hoffenheim 2-1 (1-1)

Bayer Leverkusen–Mönchengladbach 2-3 (2-0)

Vasárnap játsszák:

15.30: Freiburg–Hertha BSC

17.30: Mainz–Dortmund

Pénteken játszották:

Schalke – Frankfurt 0-1 (0-1)

Olvasói sztorik