Nemzetközi foci

Felcsúti döntetlen a Bayern München ellen – VIDEÓ

Edzőmeccset játszottak a Puskás Akadémia fiataljai.
Nemzetközi U19-es felkészülési mérkőzés
Bayern München U19 (német) – Puskás Akadémia U19 0-0
München
Bayern: Hoffmann – Stingl (Zaiser 62.), Friedl, Götze, Memetoglu – Kollmann, Tarnat, Shabani – Crnicki, Hadzic, Türkkalesi (Isherwood 72.)
Puskás: Gundel-Takács (Varga Á., a szünetben) – Rétyi, Radó, Molnár A., Bokros – Deutsch, Megyesi, Keményffy, Szabó B. (Komódi, 74.) – Kováts Z. (Szabó M., 57.), Magyari (Zsigmond B., 72.)

Remek iramú mérkőzésen a Puskás Akadémia U19 gólnélküli döntetlent játszott a Bayern München U19 vendégeként – számolt be a találkozóról a felcsútiak hivatalos honlapja.

– Mindenképpen különleges meccs lesz, hiszen egy európai sztárklub utánpótláscsapatával játszunk! – Gundel-Takács Bence, a Puskás Akadémia U19 kapusa fogalmazta meg legfrappánsabban, miért is ígérkezett különlegesnek a fiatalok müncheni vendégjátéka. A fenti mondathoz a klubhonlap tette hozzá: a csapat cseppet sem volt megilletődött a kilencven perc előtt, Magyari Szilárd röviden tolmácsolta a találkozóval kapcsolatos célokat: „Győzni szeretnénk”.

A mérkőzésre a Bayern München Sabener Strassén lévő edzőközpontjában került sor, a találkozó első helyzetét a magyar csapat jegyezte, a hatodik percben Magyari szerzett labdát az alapvonalnál, középre lőtte azt, Deutsch közeli próbálkozását azonban a kivetődő Hoffmann védte. A folytatásban a kezdőcsapatában öt légióst felvonultató Bayern került fölénybe, ám a felcsúti védelem jól állta a sarat, ráadásul a kontrákra is maradt energiánk. A 17. percben Friedl 22 méteres szabadrúgása tornáztatta meg Gundel-Takács Bencét, majd egy perccel később Crnicki ötösről leadott lövését védte bravúrral a kapus – tudósított a puskasakademia.hu.

A 27. percben egy remek ellentámadás végén Kováts Zoltán tálalt Magyari Szilárd elé, a csatár 15 méteres lövése azonban elment a kapu előtt. A 39. percben Szabó Bence 25 méteres szabadrúgása ment kevéssel fölé, az első félidőt Tarnat, majd Türkkalesi kaput elkerülő bombája zárta.

A második játékrészben már kevesebb helyzet alakult, a legnagyobb a vendégek előtt adódott, a 62. percben Szabó Máté jobb oldali centerezése jutott el Magyarihoz, aki kapura fordult, lövését azonban lekapta a levegőből Hoffmann. A hátralévő időben a Bayern München igyekezett tempót diktálni, de helyzetekig sem igazán jutottak el a hazaiak, a találkozó így gólnélküli döntetlennel zárult.

A Felcsút taktikus, érett játékkal vette fel a küzdelmet a világ egyik leghíresebb és legnagyobb klubjának csapatával, kis szerencsével akár a győzelmet is megszerezhette volna.

Olvasói sztorik