Nemzetközi foci

Szerb próbajátékossal a soraiban kapott ki a Honvéd

Román csapat verte egy hajrágóllal Rossi fiait.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Gaz Metan Medias (román) – Bp. Honvéd 1-0 (0-0)
Side
Honvéd: Gróf – Villám (King), Lovric (Palmes), Kamber (Baráth), Bobál D. (Zsótér), Laczkó (Jeftics) – Nagy G. (Palmes), Gazdag (Tömösvári), Koszta (Vasiljevic) – Lanzafame (Balázs), Eppel (Dark). Vezetőedző: Marco Rossi

Újabb edzőmeccset játszott le Törökországban a Bp. Honvéd. A találkozóról a klub hivatalos honlapjaszámolt be:

Laczkó és Baráth újra harcra kész állapotban van, előbbi a kezdőben, utóbbi cseréként lépett pályára. Hidi és Holender szombaton még nem jutott szerephez, de a csapatkapitány vasárnap már csatlakozik a többiekhez. A mérkőzés ezúttal a Belektől 30 km-re lévő Sidében került megrendezésre. Bár ragyogóan sütött a nap, a szél lehűtötte a levegőt. A Honvéd ezúttal is fehér-fehér-feketében lépett pályára. A mérkőzés első eseménye Lanzafame 18 méterről elvégzett szabadrúgása volt, ami a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A félidő közepén egy bal oldali román támadás után a kapufáról középre pattant a labda, a berobbanó csatár elől Kamber önfeláldozóan mentett. Az eset után a védő ápolásra szorult, de szerencsére folytatni tudta a játékot. Lanzafame második, ígéretes próbálkozása egy bevetődő védőn akadt fenn. Két perccel a szünet előtt Gróf tornázott ki egy lövést a léc alól.

Szünetben négy helyen változtatott Marco Rossi. Bobál, Eppel, Villám és Koszta helyett Zsótér, Vasziljevics, Dark és Ikenne-King állt be. Negyed óra elteltével sorra jöttek be a játékosok, köztük egy próbajátékon lévő szerb futballista, Jeftics. A második félidőben többet támadott a Honvéd, Dark, Zsótér és Balázs előtt is adódott helyzet, a románok ritkábban jutottak el Gróf kapujáig. Már úgy nézett ki, hogy gólnélküli döntetlennel zárul a meccs, amikor King Jefticsnek szánt labdáját Dancs elcsípte és 18 méterről, laposan a kapu jobb oldalába lőtt, mindez a mérkőzés 90. percében történt.

Az első félidőben a románok, a másodikban a magyarok domináltak, még úgy is, hogy egy hiba miatt a románok nyerték a meccset. A találkozó kevés helyzetet hozott, ennek ellenére nagy iramú, kemény, jó mérkőzés volt.

Olvasói sztorik