Nemzetközi foci

Nehéz mérkőzés vár Gulácsiékra Husztiék ellen

Péntektől folytatódik a német bajnokság.

Egy hónap szünet után péntektől folytatódik a német bajnokság 2016/2017-es idénye: a 17. forduló pénteki nyitómeccsét a címvédő és listavezető Bayern München játssza a házigazda Freiburggal.

A bajorok jelenleg három pont előnnyel vezetnek a szezon meglepetéscsapata, az újoncként második RB Leipzig előtt, és ha a papírformát igazolva begyűjtik a három pontot, még inkább elléphetnek riválisuktól, már csak azért is, mert a lipcseiekre nehéz mérkőzés vár. Szombaton a negyedik helyen álló Eintracht Frankfurtot fogadják, ellene próbálják megőrizni hazai veretlenségüket, eddigi hét mérkőzésükön ugyanis hat győzelem mellett egy döntetlent játszottak a Red Bull Arénában. A házigazdák kapuját várhatóan a stabil kezdő Gulácsi Péter védi majd, a másik oldalon pedig pályára léphet Huszti Szabolcs.

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC a harmadik helyről kezdi a 2017-es évet, első ellenfele vasárnap a kilencedik Bayer Leverkusen lesz, idegenben. Az egyhetes mallorcai edzőtábor során a csapat és a mester a hatodik helyet tűzte ki célul az idény végére – a harmadik és a hatodik helyezett között jelenleg mindössze három pont a különbség, így várhatóan nagy lesz majd a csata a nemzetközi szereplést is garantáló pozíciókért.

Szalai Ádám együttese, az ötödik Hoffenheim Augsburgban kezdi az évet, míg Kleinheisler László gárdája, a sereghajtó Darmstadt az ugyancsak kiesés elkerüléséért küzdő, vendég Mönchengladbach ellen próbál javítani helyzetén.

A Gabonban zajló, február 5-ig tartó Afrika Kupa miatt 11 játékos hiányzik a Bundesliga élvonalából, köztük a Borussia Dortmund sztártámadója, a házigazdákat erősítő Pierre-Emerick Aubameyang és a Hertha elefántcsontparti futballistája, Salomon Kalou.

A 17. forduló programja:

Péntek,
20.30:
Freiburg–Bayern München
Szombat,
15.30:
Augsburg–Hoffenheim
15.30: Darmstadt–Borussia Mönchengladbach
15.30: Schalke 04–Ingolstadt
15.30: Werder Bremen–Borussia Dortmund

15.30: Wolfsburg–Hamburger SV
18.30: RB Leipzig–Eintracht Frankfurt
Vasárnap,
15.30:
Bayer Leverkusen–Hertha BSC
17.30: Mainz–1. FC Köln

Olvasói sztorik