Nemzetközi foci

Rizikós ez a fránya kölcsönjáték! Van, akinek balul sül el, van, akit az egekbe emel

Honlapunk összeszedett három-három focistát, aki a rossz és aki a jó példája a kölcsönadásnak.

Az átigazolási szezonban a kevés lehetőséghez jutó játékosok előszeretettel kacsintgatnak más klubok felé, hogy tehetségüket ne csak a kispadon, hanem a pályán is megmutassák végre. Amennyiben viszont az őt alkalmazó klubok nem szeretnének végleg megválni játékosaiktól, csak kölcsönben engedik őket más egyesületekhez. A klubváltás persze nem jelent azonnali dicsőséget és kirobbanó formát, de van akinek élete legjobb döntésének bizonyul. A Rangadó.hu a Transfermarkt segítségével összeszedett három olyan játékost, aki minden bizonnyal nem bánta meg a kölcsönjátékot, valamint három társát, aki ha tehetné, visszaforgatná az idő kerekét és máshogy döntene.

Akiknek megérte a kölcsönadás

Kingsley Coman

A 20 éves francia szélső 2014 júliusában igazolt a Paris Saint-Germaintől a Juventushoz, ahol az első szezonban nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba, mindössze tizennégy alkalommal jutott szóhoz, ez pedig csupán két gólpasszra volt elég. Ezért a torinóiak nem sajnálták kölcsönadni a Bayern Münchenhez, ahol már rögtön első évében fontos szerepet játszott a csapatban – a bajnokságban 23 meccsen 4 gól, 6 gólpassz, a BL-ben pedig 8 meccsen 2 gól és 6 assziszt -, ennek köszönhetően pedig a 2016-os franciországi Európa-bajnokságra is elutazhatott. Értéke a bajorokhoz való érkezéskor 3,5 millió euró volt, jelenleg ez már szinte a hatszorosára nőtt, 20 millió eurót ér a piacon.

Andreas Christensen

A Chelsea utánpótlásába 2012-ben érkezett a Bröndbytől, a felnőtt csapatban bajnokin a 2014-2015-ös szezon legutolsó fordulójában mutatkozott be, a Sunderland ellen kapott tizenkét percet José Mourinhótól. Ezen a nyáron következett a váltás, ami utólag kiderült, nagyon jól sült el, hiszen azóta kirobbanthatatlan a Borussia Mönchengladbach kezdőjéből a jelenleg 20 éves védő. Első Bundesliga-szezonjában 31 meccsen futott ki a gyepre e mellett pedig a Bajnokok Ligájában is számítottak rá, valamint behívták a dán válogatottba, ahol azóta már tíz fellépésnél tart. Amikor a Gladbachhoz érkezett 1,5 millió eurót ért, jelenleg ez az összeg 14 millió euró, azaz majdnem a tízszerese. Szinte egy kész játékost kap vissza a Chelsea 2017 nyarán.

Ricardo Pereira

A kétszeres portugál válogatott játékost 2015 nyarán adta kölcsön a Portó a francia Nice-nek, ekkor 3,75 millió eurót ért a szélső. Jelenleg betonbiztos pontja a bajnoki aranyra pályázó nizzaiaknak, idén 16 meccse lépett pályára, védő létére már egy gól és három gólpassz áll a neve mellett. A piacon 9 millió euróra taksálják értékét.

Akiknek nem érte meg a kölcsönadás

Stevan Jovetics

A montenegrói a Manchester City játékosaként került 2015-ben az olasz Interhez, ahol két évet töltött. Ez idő alatt 5 millió euróval csökkent az értéke (15 millióról 10-re), nem is csoda hogy néhány héttel ezelőtt a Sevillához távozott a 27 éves csatár. A Serie A-ban 31-szer kapott szerepet a két szezon alatt, csupán hat gól volt a termése.

Seydou Doumbia

Az AS Románál nem tudott megragadni, így egy alacsonyabb szintű bajnokságban edződhet az elefántcsontparti csatár. Az olaszoknál még 12 millió eurót ért, mára ez az összeg feleződött. A teljesítményével ugyan nincs probléma, hiszen tizenkét bajnokin kilenc gólnál jár a svájci bajnokságban. De azért az mégsem az olasz pontvadászat…

Jevhen Konopljanka

Az 59-szeres ukrán válogatott szélső a Schalkénál próbálja magát formába hozni, a Sevillánál nem számítottak rá az idei szezonba. Tizenegy Bundesliga-fellépésén csupán 485 perc, egy gól és egy gólpassz írható a számlájára. Nem is csoda, hogy értéke folyamatosan csökken, 25 millió eurónál kezdődött tavaly szeptemberében, manapság pedig 18-nál tart.

Olvasói sztorik