Nemzetközi foci

Sokkoló döntést hozhat a FIFA

Jürgen Klopp nehéz helyzetbe került egy kétes szituáció miatt.

Könnyen elképzelhető, hogy Joel Matip egy igencsak furcsa ügy miatt egy hónapig nem áll a Liverpool rendelkezésére. A 25 éves kameruni védő korábban lemondta a válogatottságot, noha a szövetségi kapitány számítana rá. A honi szövetség pedig a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) bepanaszolta, s el akarja tiltatni a szombaton megkezdődött Afrika-kupa idejére.
Joel Matip pedig végül az utolsó pillanatokban került ki a Liverpool kezdőjéből a Manchester United elleni bajnokit megelőzően. Jürgen Klopp meglehetősen felforgatott védelmet küldött így pályára, az Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Milner négyesnek kellett helyt állnia.

Amennyiben a FIFA Kamerunnak ad igazat, hogy nem fogadja el Matip visszavonulását, akkor amíg nemzete versenyben van a kontinenstornán, valóban nem léphetne pályára klubcsapatában sem. A Liverpool felvette a kapcsolatot a FIFA-val az ügyben, ám az angol együttes nem akart megkockáztatni egy esetleges büntetést, így inkább nem játszatta Matipot. Az egyelőre kérdéses, mikor kerül pont az ügy végére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik