Nemzetközi foci

Mahrez duplája sem ért győzelmet Zimbabwe ellen az ANK-n – VIDEÓ

Újra lecsapott a nagycsapatok mumusa; Szenegál Mané-góllal simán nyert.

Kapcsolódó cikkek

Mindössze harmadízben kvalifikált a szombaton rajtolt Afrikai Nemzetek Kupájára az egyébként 14 millió lakossal rendelkező Zimbabwe. Az első két szereplésre 2004-ben és 2006-ban került sor.

Előbbi megmérettetésen igazi halálcsoportba kerültek, hiszen Egyiptom, Kamerun és Algéria volt a kvartettjükben és a második sorsolás is csak hajszányival, ha kegyesebb volt: Nigéria, Szenegál és Ghána állt útjukban.

A két tornán nyújtott szereplésükben a negyedik helyen túl még két közös pont van: a három-három megszerzett pont és így az, hogy igazi nagycsapatokat leckéztettek meg.

2006-ban Ghána 2-1-es legyőzésével ki is ejtették őket, 2004-ben pedig azt az Algériát kapták el, amellyel az idei kiírásban is együtt szerepelnek. És láss csodát: most is összejött egy 2-2!

Szlimani passzából Mahrez már a 12. percben vezetést szerzett a “sivatagi rókáknak”, de öt perccel később érkezett Mahachi, aztán a 29. minutumban Mushekwi büntetője, így a vezetést is átvették a zimbabweiek. Az előny a 82. percig tartott ki, amikor ismét Mahrez volt eredményes – Mkuruva kapus alaposan bevédte a lövést -, ezzel 2-2-vel nyitották a B-csoportot.

https://www.youtube.com/watch?v=PvvbNJ2FyJs

A kvartett másik összecsapásán a szebb napokat is megélt Tunézia sima vereséget szenvedett Szenegáltól. A két egykori francia gyarmat találkozóján utóbbiak részéről a Liverpool támadója, Mané már a 10. percben büntetőt rúghatott és értékesített, az anderlechtes Mbodji pedig a 30. minutumban megduplázta az előnyt, ami a végéig kitartott.

https://www.youtube.com/watch?v=d_tWw5FyGnU

https://www.youtube.com/watch?v=Ii8UBTiqZh8

Afrikai Nemzetek Kupája, B-csoport

Algéria – Zimbabwe 2-2 (1-2)

Tunézia – Szenegál 0-2 (0-2)

Olvasói sztorik