Nemzetközi foci

Pogba hibája majdnem eltemette az MU-t, de Ibra ismét varázsolt – VIDEÓ

Barátságosnak nem nevezhető döntetlen a Liverpool elleni rangadón.

Kapcsolódó cikkek

Zárásához érkezett a Premier League 21. fordulója. A féltávon túl lévő csapatok hétvégi eredményei a Manchester City óriási zakóját leszámítva kevés meglepetést tartalmaztak, de az elmúlt hetekben óriási formában lévő Manchester United és Liverpool Old Trafford-i összecsapásán egyszerűen nem létezett papírforma.

A Manchester United így állt fel: De Gea – Darmian, Rojo, Jones, Valencia – Pogba, Carrick, Ander Herrera – Martial, Ibrahimovic, Mhitarjan; a Liverpool pedig így nézett ki: Mignolet – Arnold, Lovren, Klavan, Milner – Wijnaldum, Henderson, Can – Firmino, Origi, Lallana.

Mata, Rooney, Rashford és Fellaini; a túloldalt pedig Sturridge és a Southampton elleni Ligakupa-elődöntőn hosszabb kihagyás után visszatérő Coutinho ült a kispadon.

A mérkőzés hőse Paul Pogba lett, de nem úgy, mint ahogy szerette volna. Az interneten azonnal olvasható rosszmájú írások szerint ugyanis „rosszkor alkalmazta a dabbelést” – kétségtelen, hogy 26. percben bemutatott mozdulata igencsak hasonlított a manapság divatos mozgásformára:

A végeredmény: kezezés, tizenegyes, amelyet Milner értékesített (0-1).

Mindennek tetejébe Pogba később még a földhöz is vágta Hendersont, bár azt az esetet megúszta.

A félidőben Carricket Rooney váltotta, az egykori csatárnak, ma ki tudja milyen poszton szereplő játékosnak ez volt a 450. mérkőzése a Premier League-ben.

A továbbiakban gólok nem, de cserék jöttek: Origit a 61. percben Coutinho, Martialt a 65. percben Mata váltotta, majd mintegy utolsó mentsvárként Fellainit is beküldte Mourinho Darmian helyére.

A nagy akarásnak aztán gól lett a vége: a 84. percben egy életveszélyes Rooney-beadást követően Fellaini még a lécet találta el, de Valencia az alapvonalról visszaemelt, Ibrahimovic pedig az ötösről nagyon nehéz mozdulattal juttatta a kapu jobb oldalába a játékszert (1-1).

A döntetlennel még így is a United lehet elégedetlenebb, hiszen nekik lépéshátrányuk volt az élmezőny mögött, amelyet nem sikerült csökkenteni; míg a Liverpool maradt az élbolyban, bár koránt sem mondhatjuk, hogy kihasználták volna a City botlását.

Premier League, 21. forduló

Everton – Manchester City 4-0 (1-0)

Manchester United – Liverpool FC 1-1 (0-1)

Szombaton játszották

Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 4-0 (2-0)

Burnley–Southampton 1-0 (0-0)

Hull City – Bournemouth 3-1 (1-1)

Sunderland – Stoke City 1-3 (1-3)

Swansea–Arsenal 0-4 (0-1)

Watford–Middlesbrough 0-0 (0-0)

West Ham United – Crystal Palace 3-0 (0-0)

Leicester City – Chelsea 0-3 (0-1)

Olvasói sztorik