Nemzetközi foci

Sousáék legyőzték a Juventust – VIDEÓ

A Fiorentina szenzációs játékkal rukkolt elő a címvédő ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Serie A 20. fordulójának utolsó előtti találkozóját rendezték Firenzében vasárnap este. A listavezető és az elmúlt évek egyeduralkodója, a Juventus Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Cuadrado, Khedira, Marchisio, Sturaro, Alex Sandro – Dybala, Higuaín összeállításban lépett pályára az Artemio Franchiban, míg Paulo Sousa együttese a Tatarusanu – Astari, Rodríguez, Sánchez – Olivera, Borja Valero, Vecino, Badelj, Chiesa – Bernardeschi – Kalinic tizenegyben állt fel.

Érdekesség, hogy Chiesa édesapjával Gianluigi Buffon még együtt futballozott akkor, amikor a középpályás megszületett.

A vezetést Kalinic szerezte meg a 37. percben a hazaiak számára, amikor Bernardeschi passzát váltotta gólra.

https://www.youtube.com/watch?v=uffjc6mNOrc

Az 54. percben aztán váratlanul megduplázta előnyét a tabellán 9. Fiorentina: éppen Chiesa talált be, a gólpassz Badeljé volt.

Chiesa gólja

Ekkor éledt fel és vette át a kezdeményezést a játékban a Juventus és egy Astori-bizonytalankodás következtében már az 58. percben szépített Higuaín.

Higuaín gólja

A maradék időben mindent megpróbált Allegri, beállt Pjaca, Rincón és Mandzukic is, utóbbi már egyenesen Barzagli helyére a 79. percben, de az áttörés nem igazán jött el.

A hajrában Higuaín két társával együtt a gólvonalon piszkálta a játékszert, de Tatarusanu és a védők mindent blokkoltak, a 89. percben pedig Dybala vett át zseniálisan egy labdát, majd ziccerben az égbe lőtt. A 93. percben a csereként beállt Ilicic vezethette Buffonra, de eltotojázta az ajtó-ablak lehetőséget.

Ezzel a vereséggel a Juventus már a negyedik vereségét szenvedte el a bajnokságban, bár döntetlenje még nincs. A Roma egy pontra közelítette a torinóiakat, igaz, eggyel több meccset játszottak, a “violák” 8.-ak.

Fiorentina – Juventus 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik