Nemzetközi foci

A brazil válogatott egykori mesterlövészétől tanult Bognár István

A Fradi új középpályása Juninhót próbálja utánozni.

Nemrég szerezte meg a Diósgyőrtől Busai Attiláért cserébe a Ferencváros a miskolciak irányító középpályását, Bognár Istvánt. A 25 éves labdarúgó a Tevel ellen 23-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen kétszer talált be, mindahányszor szabadrúgásból. A fradi.hu a mérkőzés után készített interjút új igazolásukkal, melyben a két gólról is szó esett.

– Előre megbeszélték, hogy Ön rúgja majd el a szabadrúgásokat, vagy meccs közben alakult így?

– A mester beszólt, hogy én végezzem őket. Szerettem volna elrúgni mind a kettőt, de Thomas Doll jelzése után egyébként is mindenki otthagyta nekem a labdát. Koncentráltam, szerencsére mindkét helyzetben jól sikerült ellőnöm, így én is hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez a magam részét.

– Tétmeccsen is elvállalná a pontrúgásokat?

– Szeretek szabadrúgást lőni, mondhatom, hogy sokat is gyakorlom őket. Korábban a brazil válogatott Juninho Pernambucano pontrúgásait lestem, és próbáltam úgy megrúgni a labdát, ahogy tőle láttam, csapódjon a kapuba. A szabadrúgásokat nagyon sokat kell gyakorolni. Én most kétszer jól találtam el, de azon leszek, hogy az edzéseket követően minél többet gyakoroljak, hiszen anélkül nem megy.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik