Nemzetközi foci

Film készülhet a Chapecoense tragédiájából

Többen is megfilmesítenék a brazil Chapecoense labdarúgóklub 19 játékosának halálát okozó tavaly novemberi légi katasztrófát. A brazil csapat megerősítette, hogy a Netflix amerikai internetes műsorszóró és mások is megkeresték már a kolumbiai repülőszerencsétlenség megfilmesítési jogainak megszerzésével kapcsolatban.

A klub Twitterre feltett közleménye szerint számos ajánlatot meghallgattak, de egyelőre nem született döntés a részükről. Mint kikötötték: “semmi esetre sem járulnak hozzá a tragédia szórakoztató célú feldolgozásához”, vagy a “nem megfelelő módon” történő bemutatásához.

A Chapecoense csapata november végén a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe – vélhetően azért, mert kifogyott az üzemanyag – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben – közölte az MTI.

Később a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének. A Chapecoense bevethető játékosai január 21-én játsszák az első meccsüket a tragédia óta. A barátságos mérkőzést a Palmeiras ellen fogják megvívni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik