Nemzetközi foci

Nagy Ádám kezdett, nyert is a Bologna – VIDEÓ

A kiesőjelölt otthonából hozta el a három pontot a magyar játékos csapata.

Az utolsó előtti helyen szerénykedő Crotone otthonába látogatott a Bologna, amely kezdőcsapatában helyet kapott Nagy Ádám is. Ez pedig akár már fél győzelmet is jelenthetett a Bolognának, hiszen a legutóbbi három alkalommal, amikor a magyar középpályás a kezdőben volt, nem kapott ki a csapata, ellenben az előző három vereség alkalmával mindig a kispadon ücsörgött.

Az első játékrészben alárendelt szerepet játszottak a piros-kékek, a hazaiak tíz alkalommal próbálkoztak, a 31. percben pedig gólt is szereztek, ám les miatt érvénytelenítette azt a játékvezető. A szünet előtt még szabadrúgásból is veszélyeztetett a Crotone, de pár centivel tévedett Capezzi.

A pihenő után azonban a vendégek szája íze szerint alakult a meccs, már hat perc elteltével vezetést szereztek, Dzemaili tizenhét méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Négy perccel később Krejci révén megduplázhatta volna előnyét Nagy csapata, ám Cordaz kiszedte a jobb felsőbe tartó labdát. Ezután már nem született gól, a Bologna Nagy Ádámmal – aki a 86. percben sárgát kapott – a fedélzeten másodjára győzött idegenben az idei bajnokságban.

A 21 éves magyar középpályás a WhoScored portál statisztikája alapján 6.4-es osztályzatot kapott, e mellett két sikeres cselt mutatott be, két labdát elveszített és 85 százalékos pontossággal passzolt.

Serie A, 20. forduló

Crotone – Bologna 0-1 (0-0)

Inter – Chievo 3-1 (0-1)

Vasárnap játsszák

12.30 Cagliari – Genoa

15.00 Lazio – Atalanta

15.00 Sampdoria – Empoli

15.00 Napoli – Pescara

15.00 Sassuolo – Palermo

15.00 Udinese – AS Roma

20.45 Fiorentina – Juventus

Hétfőn játsszák

20.45 Torino – AC Milan

Olvasói sztorik