Nemzetközi foci

Sergio Ramos eltiltását követeli a Sevilla – a szövetséghez fordultak

Az andalúziai klub szerint nem elfogadhatóan viselkedett a Real hátvédje.

Mint ismert, a csütörtök esti Sevilla – Real Madrid spanyol Király Kupa-mérkőzésen a vendégek védője, Sergio Ramos – miután belőtte a büntetőjét – a hazai közönség felé mutogatott, akik szinte az egész mérkőzés folyamán kifütyülték őt. Az eset mellett nem ment el szó nélkül az andalúz klub vezetősége sem, és hivatalos közleményben kérték a Spanyol Labdarúgó Szövetséget, hogy tiltsák el a királyi gárda játékosát, mivel provokálta és sértegette a szurkolókat.

A Sevilla szerint ez a szabályok szerint minimum négy, maximum tizenkét meccsre szóló eltiltást von maga után.


Sergio Ramos Panenka Goal HD Sevilla 3 2 Real… by footballderby

A mérkőzés után egyébként megszólalt Sergio Ramos is az esettel kapcsolatban.

– Daniel Alvest és Rakiticet istenként tisztelik Sevillában, nekem pedig az anyámat szidják. Sok évvel ezelőtt én is ehhez a klubhoz tartoztam, nem ezt a fogadtatást vártam, viszont ezt is tiszteletben kell tartanom. Bocsánatot kértem, a gólörömömmel nem akartam tiszteletlen lenni, vagy megbántani valakit is, de aki a mérkőzés eleje óta a családomat szidja, az nem érdemel tiszteletet. Erre a helyre mindig is az otthonomként fogok tekinteni, még akkor is, ha néhányan a pfujolást választják. Életem végéig szurkolok majd a Sevillának a Real Madrid mellett. A játékstílusomon azonban nem fogok változtatni, a csapatomnak szüksége van rám, hiszen én vagyok a kapitányuk – idézi Sergio Ramos szavait a Sport-English.com.

A következő napokban azonban arra sincs idő, hogy a kedélyek csituljanak, hiszen vasárnap este szintén Sevillában lép pályára a Real Madrid, ezúttal bajnoki összecsapáson.

Olvasói sztorik