Nemzetközi foci

Nagyékra és Sallaiékra is nyerhető meccs vár

Az olasz bajnokságban a 20. fordulót rendezik.

Nem vár könnyű mérkőzés a listavezető Juventusra az olasz bajnokság 20. fordulójában, amelyben a Fiorentina vendége lesz. Massimiliano Allegri együttese a Serie A-ban sorozatban négy meccset nyert, szerdán pedig a kupában is győzött 3-2-re az Atalanta ellen, így jó formában készülhet a firenzei vendégjátékra, amelynek egyértelmű esélyese.

A Fiorentina legutóbb december 22-én szerepelt bajnokin, mivel egy hete a rossz időjárási körülmények miatt elhalasztották a Pescara elleni mérkőzését. Paulo Sousa tanítványai ugyanakkor szerdán szintén pályára léptek – és a Chievo ellen nyertek – az Olasz Kupában, így nincsenek teljesen játékon kívül. A csapat jelenleg csak a kilencedik helyen áll a pontvadászatban, hazai pályán azonban még a Juvéra is veszélyes lehet, amit bizonyít, hogy a mostani szezonban az AS Romát legyőzte, míg a Napolival 3-3-at játszott otthon.

A tabellán a Juventust négy pont hátránnyal követő AS Roma a tizedik Udinésénél vendégeskedik, míg a harmadik Napoli a sereghajtó Pescarát fogadja.

A magyar érdekeltségű csapatok közül Nagy Ádám együttese, a Bologna a 19. Crotonéval játszik idegenben. A magyar válogatott középpályás egy rövidebb mellőzés után decemberben újra stabil kezdő volt a csapatban, az idei első fordulóban azonban nem kapott lehetőséget a Juventus ellen, így kérdés, hogy Roberto Donadoni számít-e rá a szombat esti mérkőzésen.

A Balogh Norbertet és Sallai Rolandot foglalkoztató, továbbra is a kieső, 18. helyen álló Palermo a 16. Sassuolo stadionjában lép pályára. A két magyar közül a múlt héten Balogh csereként jutott szóhoz az Empoli elleni, 1-0-ra elveszített mérkőzésen.

Serie A, 20. forduló:

Szombat,
18:
Crotone–Bologna
20.45: Internazionale–Chievo
Vasárnap,
12.30:
Cagliari–Genoa
15: Lazio–Atalanta
15: Napoli–Pescara
15: Sampdoria–Empoli
15: Sassuolo–Palermo
15: Udinese–AS Roma
20.45: Fiorentina–Juventus
Hétfő,
20.45:
Torino–AC Milan

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik