Nemzetközi foci

Kirúgták a Barcától, mert rosszat nyilatkozott Messiről

Távoznia kellett a katalán klub egyik vezetőjének.

Egy ártatlan nyilatkozatnak indult, kirúgás lett a vége. Az FC Barcelona intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója, Pere Gratacos kifejtette véleményét Lionel Messiről az Athletic Bilbao elleni Spanyol Kupa- nyolcaddöntő után. Nem kellett volna.

– Leo az egyik legfontosabb személy az együttesben, de nem csak róla szól ez az egész. Messi Iniesta, Neymar és a csapat nélkül nem lenne ilyen jó játékos, de igen, jelenleg ő a legjobb focista – idézi a Mirror Gratacost.

A mai napon pedig kiderült, hogy ez volt az utolsó nyilatkozata a katalán klub munkatársaként, hiszen a vezetőség hivatalos klubhonlapon megjelentetett közleménye szerint kirúgták Gratacost. A klub elöljárói ugyanis nem értenek egyet a szakember megnyilvánulásával.

Valószínűleg az is közrejátszott a dologban, hogy a közös folytatást illetően egyelőre nem jutott egyezségre Messivel a katalán klub, így minden ilyesfajta megnyilvánulás nagyon kényesen érintheti a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.