Nemzetközi foci

Payet menni akar, de Bilic lebilincseli

Amíg nem változik a hozzáállás, nem is edzhet a csapattal a francia szabadrúgás-specialista.

A West Ham United egyértelműen legismertebb, legnevesebb játékosa a nyáron a francia válogatottal az Eb-n is nagyot alakító Dimitri Payet. A már 29 éves támadó az előző idényben 9 góllal és 12 gólpasszal zárt, a londoni klub 7. lett.

Egy ilyen kaliberű játékosnak természetesen nem sokáig dukálhat a közép- vagy alsóház, ahol jelenleg állnak, így távozni szeretne, ám a klub menedzsere, Slaven Bilic egyáltalán nem szeretné, ha ez megtörténne.

– Payet menni akar. Korábban azt mondtuk, hogy nem adjuk el a legjobbjaink, de egyszerűen nem szeretne nálunk játszani. Mi akkor sem adjuk el! – mondta a Crystal Palace elleni mérkőzés előtt Bilic.

A csapat, a stáb mindent megadott neki, mindig ott voltunk, ha szüksége volt ránk. Úgy érzem, cserben hagy minket. Mérges vagyok – tette hozzá.

Payet szerződése 2021-ig szól, ezt 2016 februárjában írta alá, most a kínai bajnokság mellett a Marseille és a PSG a fő érdeklődők.

– Amíg meg nem változtatja a hozzáállását, nem lesz a csapat tagja, nem is edzhet velünk. De akkor sem adjuk el, semmi áron! – hangsúlyozta Bilic, aki azért még reménykedik.

– Azt várom, hogy visszajön és elkötelezett lesz a csapat felé, amilyen a csapat is volt az ő irányába. Beszéltem az elnökkel és az alelnökkel is és ez nem a pénzről szól. Meg akarjuk tartani, ennyi – fogalmazott keményen.

Olvasói sztorik