Nemzetközi foci

BL-győztes és világbajnok támadót igazolt a Serie A sereghajtója

Az olasz bajnokság élvonalának újonca, az utolsó helyen szerénykedő Pescara bejelentette a rutinos olasz támadó, Alberto Gilardino megszerzését.

A 34 éves támadó a szezon végéig írt alá, miután felbontotta a még másfél évig érvényes szerződését a szintén élvonalbeli Empolival.

Gilardino nem zárt túlságosan sikeres fél évet a toszkán gárdánál: 16 tétmérkőzésen lépett pályára (hatszor kezdőként) és csupán egy gólt szerzett. Ennek ellenére az újoncnál láttak fantáziát az olasz válogatottal 2006-ban világbajnokságot, az AC Milannal pedig 2007-ben Bajnokok Ligáját nyerő, az olasz élvonalban 188 találatnál járó csatárban.

A Pescara jelenleg 10 ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban, a hátránya pedig nyolc pont a már bennmaradást érő, 17. helyen álló Empolival szemben.

A klubbal kapcsolatos hír még, hogy a liga legfrissebb döntése értelmében február 1-jén, szerdán 20.45-től pótolják a bajnokság múlt hétvégi, 19. fordulójából rossz időjárási körülmények miatt elhalasztott Pescara–Fiorentina összecsapást – írja a DigiSport honlapja.