Nemzetközi foci

Zaza: Valencia helyett Firenze?

Az utolsó pillanatban meghiúsulni látszik a spanyol lehetőség.

Mégsem a Valencia, hanem a Fiorentina színeiben játszhat tavasszal Simone Zaza. Egyrészt a spanyol klub sportigazgatója, Jesus Garcia Pitarch távozott, ez az átigazolási időszakban nagy érvágás lehet, másrészt a firenzeieknek szükségük lesz csatárra, ha Nikola Kalinic valóban a kínai Tiencsin együttesében folytatja.

A nyári Európa-bajnokság német–olasz negyeddöntőjének tizenegyes-párbajában köznevetség tárgyává váló Zaza alapvetően a Juventus játékosa, amely kölcsönadta egy szezonra az angol West Ham Unitednek, ott azonban nem kérnek belőle a továbbiakban, mert ősszel semmit nem mutatott a tudásából.

Visszatért Torinóba, és most próbálják megtalálni az új klubját. Szombat délután érkezett a hír, miszerint véglegessé vált a Valenciába igazolása, méghozzá olyan formában, hogy ismét kölcsönadják, de 15 mérkőzés után automatikusan és végleg a spanyol klubhoz kerül a játékjoga 16 millió euróért.

Azonban néhány órával később hirtelen fordulatot vett a történet, mivel Jesus Garcia Pitarch lemondott. Hirtelen az összes tárgyalás megszakadt, amit ő vezetett, így már az sem biztos, hogy a Juventus tapasztalt védője, Patrice Evra ott folytatja, a Valencia gondolkodhat új átigazolási stratégián.

Az olasz Rai Sport értesülése szerint a Fiorentina igyekszik kihasználni a kínálkozó lehetőséget, mert megfelelő helyettest keres Kalinic távozásának esetére. Köztudott, hogy Fabio Cannavaro vezetőedző kínai klubja 45 millió eurót fizetne a horvát középcsatárért, neki pedig évente 12 milliót adna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik