Nemzetközi foci

Valóra vált álomról beszél a nápolyiak nagy visszatérője

Lorenzo Tonelli mesebeli története a győztes góllal.

A Napoli házigazdaként 2-1-re legyőzte a Sampdoriát az olasz élvonal 19. fordulójának szombati játéknapján.

A vendégek a meccs elején az albán Elseid Hysaj öngóljával kerültek előnybe, majd egyik játékosuk, az argentin Matias Silvestre a 61. percben piros lapot kapott. A nápolyiak kihasználták az emberelőnyt, az öt perccel korábban pályára lépett Manolo Gabbiadini révén a 77. percben egyenlítettek, majd az idénybeli első mérkőzését játszó Lorenzo Tonelli a 95. percben beállította a végeredményt.

Az Empoli korábbi védője, Tonelli tavaly nyáron közel 10 millió euróért igazolt Nápolyba, de eddig valóban nem játszott egyetlen percet sem, szombaton viszont kezdő volt.

„Le kellett küzdenem a fizikális problémáimat, de keményen dolgoztam, és szerencsés voltam, hogy a megfelelő pillanatban készen álltam” – nyilatkozta a meccs után a Sky Sport Italiának.

„Hogy mit gondoltam abban a pillanatban? Hogy gólt szerzek. Ma este ez a csapat nem adta fel a meccset, itthon tartottuk a pontokat, amiket megérdemeltünk. A csapat fantasztikus, a kezdetektől segítettek nekem, a gól után pedig mindannyian odajöttek, hogy együtt ünnepeljünk” – tette hozzá Tonelli.

„Ez egy felejthetetlen éjszaka, és hihetetlen, hogy én szereztem ezt a gólt. Amikor az emberek azt mondják, hogy a gyermekkori álmuk valóra válik, ilyen estékre gondolnak” – nyilatkozta a középhátvéd is beszélt Mediaset Premiumnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik