Nemzetközi foci

Világrekord-fizetést utasított vissza a Bayern gólvágója

A lengyel támadót is elérte a kínaiak ostroma.

És már megint Kína… Egészen hihetetlen nyilatkozatot tett Robert Lewandowski ügyvédje, Cezary Kucharski. A Bayern-játékos képviselője elmondta, ügyfele egy világrekord-fizetést utasított vissza – mint ismert, jelenleg Carlos Tévez a világ legjobban fizetett focistája évi 40 millió euróval – , amely természetesen honnan máshonnan, mint Kínából érkezett.

– Kapcsolatban voltam egy ügynökkel, aki sztárjátékosokat csábít Kínába, az érdeklődő klub nevét nem említette. Amennyiben Lewy igent mondott volna az ajánlatra, magasabb fizetést kapott volna, mint Tévez, hiszen ő még fiatalabb és jobb játékos is, mint az argentin. Lewandowski nem is gondolkozott az ajánlaton, hiszen ő a Bayern focistája, és az is marad még az idei szezonban biztosan. Jelenleg nem eladó! – idézi Kucharski nyilatkozatát az ESPN.

A lengyel SportoweFakty hozzátette, az ismeretlen kínai klub állítólag 200 millió eurót is ajánlott a bajoroknak Lewandowskiért.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.